Richmond Fontaine: veelzijdige alt.country Richmond Fontaine: veelzijdige alt.country

Americana veteranen brengen verrassende gast mee

, Tekst en foto's: Harold Zijp

Richmond Fontaine: veelzijdige alt.country

Americana veteranen brengen verrassende gast mee

Tekst en foto's: Harold Zijp ,

Richmond Fontaine, niet uit Richmond maar wel uit Portland, Oregon, bestaat al sinds de vroege jaren '90 maar is nu pas voor het eerst in Vera te bewonderen geweest. En ze brachten gelijk maar een leuke gast mee.

Americana veteranen brengen verrassende gast mee

Richmand Fontaine, niet uit Richmond maar wel uit Portland, Oregon, bestaat al sinds de vroege jaren '90 maar is nu pas voor het eerst in Vera te bewonderen geweest. En ze brachten gelijk maar een leuke gast mee.

Een vijftal jaren geleden speelde Richmond Fontaine al eens op het TakeRoot festival (toen nog in Assen) dus voor zover deze redacteur weet is dit het debuut in Groningen van de veelzijdige alt.country band. Voor deze gelegenheid versterkt met Amy Boone, zangeres van de Texaanse alt.country punkband The Damnations TX.

Het viertal uit Portland, Oregan leverde in haar 17-jarige bestaan al zo'n tien langspelers af. De laatste daarvan, The High Country, is wederom gevuld met de karakteristieke, wat moody en donkere liedjes met verhalende teksten, die zweven tussen country, indiepop en rock. De frontman, Willy Vlautin, is dan ook naast muzikant een begenadigd schrijver die al een paar succesvolle boeken afleverde waarvan er binnenkort eentje verfilmd gaat worden.

In Vera wordt er naast nieuw werk ook geput uit de lange lijst van oudere songs en Amy Boone zorgt voor wat extra afwiseling met een paar Damnations TX-liedjes. De combinatie van de mooie stem van Amy met de overwegend sombere Richmond Fontaine-songs zorgt trouwens zowieso voor een extra dimensie. EN af en toe wordt er ook nog stevig gerocked zoals in het aan de 'huisband van Vera' opgedragen Song for Dead Moon.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen