Lutje Root Festival aan vooravond van TakeRoot in de Walrus Lutje Root Festival aan vooravond van TakeRoot in de Walrus

Groningse bands organseren zelf een alt.country pre-party

, Tekst: Harold Zijp

Lutje Root Festival aan vooravond van TakeRoot in de Walrus

Groningse bands organseren zelf een alt.country pre-party

Tekst: Harold Zijp ,

Op vrijdag 9 september vindt de eerste editie plaats van het 'Lutje Roots' festival in Café De Walrus aan de Pelsterstraat 25 te Groningen. Dit is een inititatief van een aantal Groningse muzikanten uit de (alternatieve) country en americana scene. Naast De Reverse Cowgirls zullen Rudy Lentze, De Longhorn Brothers en de vrouwen van FlowerBox op het Walrus podium staan.

Groningse bands organseren zelf een alt.country pre-party

Op vrijdag 9 september vindt de eerste editie plaats van het Lutje Roots Festival in Café De Walrus aan de Pelsterstraat 25 te Groningen. Dit is een inititatief van een aantal Groningse muzikanten uit de (alternatieve) country en americana scene. Naast De Reversed Cowgirls zullen Rudy Lentze, De Longhorn Brothers en de vrouwen van FlowerBox op het Walrus podium staan. 

Rudy Lentze maakt momenteel furore met zijn Fascinators. Bij absentie van drumster Lielian (New York) en bassist Jon (Midden Amerika) speelt Lentze solo. Liedjes  van het tweede, nog op te nemen album van Rudy and his Fascinators. Maar natuurlijk ook werk van het in juni 2010 verschenen debuutalbum Rudymentary waarop een breed scala aan rootsmuziek te horen is.

Jeroen de Jong en Pieter Knol vormen samen het duo The Longhorn Brothers dat onlangs een reünie beleefde. Het tweetal dat meerdere sporen verdiende in bands als Cochon Bleu en The Sugardaddies bleek nog altijd garant te kunnen staan voor een heerlijk avondje gemixte country. Denk hierbij aan illustere namen als the Flying Burrito Brothers.

Ooit was er de sixtiespunk  meidenband Sexy Dex. Na een stormachtige reeks optredens door heel Nederland en een vinyl plaat die nu al een collectors item is, werd hun muzikale carrière omgezet in een maandelijks etentje.
Maar Henja en Carina konden het niet laten en zijn nu verder gegaan als het duo Flowerbox.  Geen elektrische gitaren meer en punk, maar akoestische gitaren en alt.country met inspiratie uit lang vervlogen tijden: The Carter Family, Johnny Cash en Bill Monroe.

Tot slot nog een act met een aantal bekende namen: Joost Dijkema (bekend van Loud Squirt) en Michiel Hoving (bekend van Sixtyniners) bundelen hun krachten in de Reverse Cowgirls. Allebei op gitaar/banjo/bariton en voetdrums. Twee  generaties underground trash country bluegrass met een onderlaag van zieke lust, pijnlijk verlangen, lichaamssappen, goorheid en tedere dierenliefde.

Al met al lijkt het een Lutje Roots Festival een fijne opwarmer voor het Take Root festival de dag erna (in de Oosterpoort, red.).

De Walrus - Pelsterstraat 25 in Groningen - opent vrijdag 9 september de deuren om 21.00h, de aanvang is vrij kort daarna en de toegang is helemaal gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen