Win een cd van Marike Jager Win een cd van Marike Jager

Een prijsvraag

, Tekst: Niels Cornelis Meijer

Win een cd van Marike Jager

Een prijsvraag

Tekst: Niels Cornelis Meijer ,

Dat Marike Jager na haar bliksemstart in 2006 geen écht mainstream succes heeft gehad is een wonder. Aan de andere kant is het wel fijn. Marike is zo'n artiest die je een beetje voor jezelf hebt omdat ze zichzelf blijft. Dat manifesteert zich niet alleen in haar eigen geluid, maar ook in de dingen die ze onderneemt

Een prijsvraag

Dat Marike Jager na haar bliksemstart in 2006 geen écht mainstream succes heeft gehad is een wonder. Aan de andere kant is het wel fijn. Marike Jager is zo'n artiest die je een beetje voor jezelf hebt omdat ze zichzelf blijft. Dat manifesteert zich niet alleen in haar eigen geluid, maar ook in de dingen die ze onderneemt. Naast het goed ontvangen tweede album (Celia Trigger) deed ze onder andere een theatertour, wat televisiepresentaties en ze was bezig met haar eigen label; Morning Coffee records. Daarop verscheen naast haar eigen werk ook een album van de band Woost.

Haar laatste wapenfeit is het album Here Comes The Night. Goede teksten, mooie arrangementen en daarbovenop de mooie meisjesachtige stem van Marike Jager. Weer een album met mooie luisterliedjes maar vrolijk is het dit keer niet. De zangeres neemt je mee naar de diepe, dromerige en duistere plaatsen. Mooi. Het is trouwens niet alleen kommer en kwel. Af en toe hoor je een beetje hoop voorbijkomen waardoor de plaat niet te zwaar wordt. Jagers insteek van dit album was om van het album een filmische ervaring te maken. Naast het diverse palet van emoties komen er verschillende liedjes voorbij; snel, langzaam, hard, zacht... Ze werd daarbij trouwens bijgestaan door mixer Tchad Blake, die eerder samenwerkte met onder andere Tom Waits en The Black Keys.

Marike Jager bewijst met Here Comes The Night nogmaals dat ze niet zomaar een singer-songwritertje is. En daar blijft het niet bij; het album verkent nieuwe wegen en toont aan dat ze nog steeds groeit. Of het album echter mainstream succes zal opleveren is moeilijk te voorspellen. Maar het is ook de vraag of we dat moeten willen. We willen Marike niet ver weg in een stadion zien, we willen haar vooral van dichtbij beleven. De eerste kans voor ons Groningers om dat te doen is op 27 mei. Marike Jager staat dan in de knusse binnenzaal van de Oosterpoort. Meer info: http://www.de-oosterpoort.nl/programma/marike-jager

Prijsvraag

De nieuwste single van Here Comes The Night heet Rusty. Net als veel andere nummers op het album is deze gebaseerd op een film, welke film?

Marike Jager treedt op 27 mei vanaf 20:30 in De Oosterpoort, met support van Anton Walgrave. Beluister hieronder het album Here Comes The Night:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen