Vrijheid op zijn 21e eeuws in nieuwe tent aan de Grote Markt: Subsonic Vrijheid op zijn 21e eeuws in nieuwe tent aan de Grote Markt: Subsonic

Afterparty Bevrijdingsfestival: Freebass pre-kick off 5 mei afterparty

, Tekst: Richard Bos

Vrijheid op zijn 21e eeuws in nieuwe tent aan de Grote Markt: Subsonic

Afterparty Bevrijdingsfestival: Freebass pre-kick off 5 mei afterparty

Tekst: Richard Bos ,

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag, dat weet iedereen. Dat er een Bevrijdingsfestival plaatsvindt, weten ook de meesten. Maar dat er s’avonds nog een ander goed feestje is, weten er weinig. Groningen is tegenwoordig bekend van de drum ‘n bass, techno en dubstep feestjes en Subsonic, de nieuwste aanwinst in Groningen, speelt daar handig op in met de Freebass pre-kick off 5 mei afterparty

Afterparty Bevrijdingsfestival: Freebass pre-kick off 5 mei afterparty

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag, dat weet iedereen. Dat er een Bevrijdingsfestival plaatsvindt, weten ook de meesten. Maar dat er s’ avonds nog een ander goed feestje is, weten er weinig. Groningen is tegenwoordig bekend van de drum ‘n bass, techno en dubstep feestjes en Subsonic, de nieuwste aanwinst in Groningen, speelt daar handig op in met de Freebass pre-kick off 5 mei afterparty.

Subsonic is de nieuwste uitgaansgelegenheid in Groningen, en zit sinds medio maart aan de Grote Markt, naast de ABN Amro. Subsonic heeft voor zichzelf een doel gesteld, namelijk vooruitstrevend programmeren zodat het uitgaanspubliek dat op zoek is naar dit soort programmering ook in de stad terecht kan. Denk hierbij aan het programmeren van techno en house acts door de week, maar bijvoorbeeld jazzacts in de weekenden. Het is een van de weinige clubs die overdag ook open is, en waar je terecht kan om even lekker te loungen, te studeren of even te gamen. Om een voorbeeld te geven wat er zoal te horen is in Subsonic: Submerge is een terugkerende drum 'n bass party, met ook DJ's uit het buitenland. Sinds de opening in Maart met techhouse DJ Harde Baas gaat het goed met Subsonic. 

Donderdag vindt er in Subsonic de Freebass pre-kick off 5 mei afterparty plaats, zodat je nog even door kan feesten als het in het Stadspark al stil is. Dit is een opwarmer voor de echte kick-off met veel live acts op 2 juni. Het belooft een zeer mooi feestje te worden, en de muziek varieert van ukfunky en dubtechno tot aan keiharde dubstep.  Naidt, Thee J Johanz en Druktemakers zullen die avond plaatjes draaien en het publiek tot in de late uurtjes vermaken. Op het laatste moment is nog het Duitse techno/dubstep duo Recht Monoton aan het programma toegevoegd.

Naidt is de nieuwste dubstepsensatie uit Leeuwarden, en zorgt voor een frisse wind in de dubstepscene. Door gebruik te maken van zijn brede muzikale achtergrond is het niet alleen pure dubstep wat Naidt bezighoudt, maar hoor je ook bijvoorbeeld electro en house invloeden in zijn nummers terugkomen, alsmede samples uit 8-bit games.

Thee J Johanz zal wederom een energieke set neerzetten en gaat interactie aan met zijn publiek. Met een mengelmoes van UK funky, dubstep, dubdisco en electro zorgt Thee J ervoor dat het publiek uit zijn dak kan gaan. Thee J Johanz heeft al op Lowlands gedraaid en flink huisgehouden in alle poppodia van Nederland, waaronder Paradiso in Amsterdam en 013 in Tilburg. Wereldvreemd is die ook niet, Thee J Johanz houdt van reizen.

Als je bij Submerge bent geweest, dan ken je Druktemakers vast nog wel. Door hun unieke mix van ‘fidget’ (achterwaartse house) en dubstep zorgen ze voor muziek die moeilijk te plaatsen is, en wel wat heeft voor iedereen. De muziek van Druktemakers is ontstaan uit de liefde voor drum ’n bass en dat is ook wel te horen. Snelle beats en harde breaks is waar Druktemakers mee bezig zijn.

Met Naidt, Thee J Johanz, Recht Monoton en Druktemakers belooft het een mooi feestje te worden in Subsonic. Dit is een feestje voor alle nachtbrakers en die-hards die na het feesten tijdens 5 mei nog niet genoeg hebben genoten van de (muzikale) vrijheid en nog door willen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen