Uit De Klei Getrokken - Nr. 12 Uit De Klei Getrokken - Nr. 12

Week 19

, Tekst: Ingrid de Vries, Ennio Wolsink & Sam Woud

Uit De Klei Getrokken - Nr. 12

Week 19

Tekst: Ingrid de Vries, Ennio Wolsink & Sam Woud ,

Welkom bij de twaalfde editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. Dit keer aandacht voor JD Studio Invites, het Dylan70 Festival, de nieuwe beattape Progression Sessions Vol.2 van producersduo The Apocope en een huiskamerconcert van Susan Enan in de Oosterparkwijk. Tenslotte dan nog een primeur: de allereerste aflevering van de nieuwe videorubriek van 3VOOR12/Groningen: PopUP

Week 19

Welkom bij de twaalfde editie van de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. Dit keer aandacht voor JD Studio Invites, het Dylan70 Festival, de nieuwe beattape Progression Sessions Vol.2 van producersduo The Apocope en een huiskamerconcert van Susan Enan in de Oosterparkwijk. Tenslotte dan nog een primeur: de allereerste aflevering van de nieuwe videorubriek van 3VOOR12/Groningen: PopUP.

JD Studio Invites

JD Studio Invites is een nieuw project waarbij singer-songwriters gebruik maken van elkaars talenten en creativiteit. Het project is in het leven geroepen door Jasper Dijkstra. Hij biedt singer-songwriters vijftien uren opname-tijd aan in zijn eigen studio. De singer-songwriters geven hem de mogelijkheid om een support-act te verzorgen. Op 24 mei zijn de eerste resultaten van deze bijzondere samenwerking te zien en te horen in café De Spieghel. Vijf singer-songwriters zullen tijdens deze eerste editie van JD Studio Invites hun opwachting maken: Jasper Dijkstra, Joost Dobbe, Marijn, Bernard Gepken en Inge van Calkar. De avond begint om 20:30 en de toegang is gratis.
Meer informatie: http://www.jaspermusic.nl/wordpress/quid-pro-quo-4/


Dylan70 Festival 24 mei in ForumImages

Dinsdag 24 mei wordt Bob Dylan 70 jaar en dat wordt ook in Groningen in stijl gevierd met het Dylan70 Festival. Een mix van film, live muziek, dynamische videobeelden en het gesproken woord zal een avondvullend programma opleveren in Forum Images ter ere van de Grote Meester. Artiesten als Half Way Station, Wia Buze, Ralph De Jongh en Grumpy Old Men zullen hun opwachting maken. Ook Lucky Fonz III is van de partij, die als eerste Nederlandse artiest de door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes in het Nederlands vertaalde nummers van Bob Dylan ten gehore mocht brengen. Dezelfde Erik Bindervoet zal evenals Sjoerd de Jong tijdens de avond als Dylan-kenner het één en ander vertellen over het leven en werk van Bob Dylan. Het Groningse videocollectief WERC zal de gehele avond op levensgrote schermen met dynamische videobeelden reageren op de muziek, sprekers en het publiek.
Meer weten? Lees dan ook het artikel 'Dylan70 Festival belooft een buitengewoon boeiende avond te worden, of complete chaos'.

The Apocope brengt Progression Sessions Vol. 2 uit

Het Groningse producers-duo Chris Lock en Kre, beter bekend als The Apocope, heeft onlangs zijn tweede beattape uitgebracht met tien instrumentale tracks: Progression Sessions Vol.2. Het eerste volume in deze reeks, Progression Sessions Vol. 1, kwam vorig jaar uit. De beats van The Apocope kenmerken zich door het gebruik van zware bass gepaard met sfeervolle ambient-achtige melodielijnen. De tracks zijn dus allemaal instrumentaal, maar men kan zich gemakkelijk indenken hoe een relaxte MC hier steengoede hiphop van kan maken. Desalniettemin staat de muziek van Progression Sessions Vol.2 zelfstandig als een huis en heeft het geen vocalen nodig om gewaardeerd te worden of om zelfs meerdere keren beluisterd te worden.
Progression Sessions Vol. 2 kan hier gedownload worden: http://tumblr.com/xaj2gb6laa.

3VOOR12/Groningen start nieuwe videorubriek: PopUP
Vanaf vandaag is 3VOOR12/Groningen een nieuwe rubriek rijker, een videorubriek om precies te zijn, genaamd PopUP. Net zoals de nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken zal PopUP een sterke focus hebben op lokale muziek. Het streven is om ongeveer elke week een video-item te publiceren. Ons eerste item gaat over de Groningse live drum 'n bass-band Drum 'n Bassie:

PopUP - Nr. 1: Drum 'n Bassie from 3VOOR12/Groningen on Vimeo.

Huiskamerconcert van Susan Enan in Oosterparkwijk
De internationaal doorgebroken singer-songwriter Susan Enan uit New York doet met haar The House Concert Tour na o.a. de Verenigde Staten en Engeland nu ook Groningen aan. Om precies te zijn zal dat gebeuren ergens in de Oosterparkwijk op zaterdag 21 mei vanaf 19:00, het adres wordt na reservering via e-mail verstrekt. Susan Enan, van oorsprong Britse, heeft reeds meerdere EP's en een debuutalbum, Plainsong, uitgebracht. Deze artiest van internationale allure strijkt dus neer niet in een groot podium zoals De Oosterpoort, maar bij iemand thuis. Dit belooft een bijzonder concert te worden, maar let op: de entree is 10 euro en er zijn alleen gereserveerde plaatsen. Reserveren kan door even een e-mail te sturen naar dit e-mailadres.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen