“Spelen is momenteel onze uitlaatklep” “Spelen is momenteel onze uitlaatklep”

Een interview met AliennatioN-drummer Geert Luchies

, Tekst: Richard Hoekstra

“Spelen is momenteel onze uitlaatklep”

Een interview met AliennatioN-drummer Geert Luchies

Tekst: Richard Hoekstra ,

AliennatioN is een alternative metalband die vooral in het Noorden bekend is. Al tien jaar timmeren de mannen uit Hoogeveen aan de weg, waarin de stijlen steeds iets opschoven. Van trash, groove, nu-metal, metal naar stoner. Deze maand wordt de studio opnieuw opgezocht. Tijd voor 3VOOR12/Groningen verslaggever Richard Hoekstra om de drummer van de band, Geert Luchies, te polsen welke kant AliennatioN nu op gaat

Een interview met AliennatioN-drummer Geert Luchies

AliennatioN is een alternative metalband die vooral in het Noorden bekend is. Al tien jaar timmeren de mannen uit Hoogeveen aan de weg, waarin de stijlen steeds iets opschoven. Van trash, groove, nu-metal, metal naar stoner. Deze maand wordt de studio opnieuw opgezocht. Tijd voor 3VOOR12/Groningen verslaggever Richard Hoekstra om de drummer van de band, Geert Luchies, te polsen welke kant AliennatioN nu op gaat.

Voor de kwaliteit zal het weinig uitmaken want de twee voorgangers, The Outside Deceit(2008) en vooral Demo (2010), klinken als een klok. Al is Geert Luchies, drummer van de band, zelf minder tevreden over The Outside Deceit. “Ik vond de nummers niet af, we hadden een aantal wisselingen in de band en de studiotijd was al geboekt. Je gaat dan toch opnemen, maar helemaal tevreden ben ik niet. Het was voor de band achteraf gewoon een kutjaar. Daarna hebben we de boel weer op de rails kunnen zetten met als resultaat 'Demo'”.

Luchies vertelt dat er afgelopen zaterdag vier nummers zijn opgenomen. Nummers die voortborduren op de sound van Demo, maar verder wel covers zijn van de Amerikaanse heavy metal band Down. “Met dezelfde jongen achter de knoppen die weet hoe we willen klinken, wat een groot voordeel is, omdat je dat gedeelte dan uit handen kunt geven en je je kunt concentreren op de nummers. We hebben het afgelopen halfjaar nummers van Down ingestudeerd om mee te kunnen doen aan een tribute. Alleen ging dat niet door. Omdat wij ons de nummers zo eigen hebben gemaakt, wilden we er graag alsnog wat mee doen. Het voelt alsof we de nummers zelf hadden kunnen schrijven. Volgende week gaan we er nog aan sleutelen, dan gaan we nog enkele delen inspelen en dan wordt hij afgemixt. Maar we hopen dat het voor de zomer klaar zal zijn.”

AliennatioN is een band die verbazingwekkend genoeg zijn muziek gratis aanbiedt op hun site. De laatste twee albums zijn gratis te downloaden op hun site. “Ja, ook deze wordt weer gratis. Natuurlijk verkochten we er altijd wel een paar bij de optredens, maar we willen graag dat veel mensen ons leren kennen. Daarom geven wij demo’s weg bij onze optredens als men ernaar vraagt. We hopen dat er ergens iemand tussen zit die wel aan een paar touwtjes kan trekken en ons boekt voor bijvoorbeeld Vera of Simplon. Je moet ook gewoon een beetje geluk hebben.”

Spelen is momenteel onze uitlaatklep. We steken er privé veel tijd en geld in. We hebben een pot waar iedereen wat geld in stort om de onkosten te dekken of om wat te kunnen investeren in merchandise. We repeteren eenmaal in de week vijf à zes uur en spelen ongeveer drie keer per maand live. Maar we hebben ook onze verantwoordelijkheden. Banen, echtgenotes. Het draait wel allemaal door en tegenwoordig mag je blij zijn als je voor de reiskosten en een krat bier mag spelen.”

Sinds kort heeft de band zelfs een eigen Youtube-kanaal.” Met de optredens gaat er altijd iemand mee met een degelijke camera. Luchies: “Geen kraakspul maar juist van goede kwaliteit zodat we ons beter kunnen presenteren. Het is ook een mooi middel voor zelfreflectie. Zo hopen we nog altijd iets beter te worden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen