Oude loods wordt gedoopt in nieuw geluid Oude loods wordt gedoopt in nieuw geluid

Technootjes Festival kleurt de zomer in Groningen met een gevarieerde line-up en een nieuwe locatie.

, Anne Bouma (tekst) & Niels Meijer (foto's)

Oude loods wordt gedoopt in nieuw geluid

Technootjes Festival kleurt de zomer in Groningen met een gevarieerde line-up en een nieuwe locatie.

Anne Bouma (tekst) & Niels Meijer (foto's) ,

De organisatie van Technootjes Festival is druk bezig met wat volgens hen het allerdikste festival van het jaar gaat worden. De line-up is inmiddels bekend en heeft onder andere Tobi Neumann, Sasha Funke en Nick Curly als headliners. Ook een hele rits aan artiesten van eigen bodem, met zowel nationale als internationale bekendheid, zal te bewonderen zijn.

Technootjes Festival kleurt de zomer in Groningen met een gevarieerde line-up en een nieuwe locatie.

De organisatie van Technootjes Festival is druk bezig met wat volgens hen het allerdikste festival van het jaar gaat worden. De line-up is inmiddels bekend en heeft onder andere Tobi Neumann, Sascha Funke en Nick Curly als headliners. Ook een hele rits aan artiesten van eigen bodem, met zowel nationale als internationale bekendheid, zal te bewonderen zijn. Natuurlijk waren wij van 3VOOR12/Groningen ontzettend nieuwsgierig naar deze nieuwe locatie en daarom hebben wij alvast wat foto's gemaakt. Ook spraken we kort met de organisatie.

Een oude loods en het omliggende gebied, gelegen op het industrieterein Euvelgunne, zullen op 13 augustus dienst doen als festivalterrein. Het ziet eruit als een locatie met veel potentie. Hoe komen jullie eigenlijk aan deze loods?
Zowel DAG Bookings als Klopfgeist Label waren op een gegeven moment op zoek naar een kantoorruimte, waar eventueel ook feesten gegeven konden worden. De keuze is uiteindelijk gevallen op deze loods, een ruimte met een vette uitstraling, genoeg kantoorruimte en ook ruimte om buiten het een en ander plaats te laten vinden. Deze nieuwe locatie zal dus niet alleen gebruikt worden voor Technootjes Festival, maar ook voor andere, kleinere feesten in de toekomst.

Technootjes Festival is een samenwerking van drie partijen. Hoe is het idee voor dit festival eigenlijk ontstaan?
De heren van Klopfgeist Label en DAG Bookings waren al bezig met het idee voor een festival op deze locatie. Ze wilden daarvoor eigenlijk een bestaand, sterk concept gebruiken, waarmee ze hun voordeel konden doen wat betreft naamsbekendheid. Er is toen overleg geweest met Michiel Fokkens van Technootjes, en hij zag het wel zitten om de naam Technootjes aan dit festival te verbinden. Technootjes is een grote, gevestigde naam, waar veel mensen op af komen en ook qua boekingen staat de organisatie met deze naam erg sterk.

Op Partyflock waren er een aantal opmerkingen te lezen over dat het festival niet genoeg grote namen zou bieden en dat er te weinig harde techno staat geprogrammeerd. Wat is jullie reactie hierop?
Technootjes is nooit een evenement geweest van de echt hardere techno. Maar wij weten zeker dat we iedereen gaan verrassen! Met drie area's, 3 grote internationale namen, en nog een heleboel Nederlands artiesten vinden we dat we voor Groningse begrippen een dijk van een line-up hebben neergezet. Tobi Neumann is bijvoorbeeld dé festivalnaam van het moment, en we hebben hem als afsluiter van ons festival. Verder zijn we natuurlijk erg blij met de Trouw Stage, dat wordt namelijk ook hartstikke dik! Zowel Melon als Patrice Baumel, Nuno Dos Santos (360 Soundsystem) en Olaf Boswijk zijn graag geziene gasten in het buitenland en ook in Groningen hebben ze heel wat fans. Het wordt bovendien ook de eerste keer dat Trouw een eigen stage krijgt op een festival.

Zoals altijd met een goed feest of een dik festival is er aan het einde van de dag altijd de roep om een afterparty. Organiseert de organisatie van Technootjes Festival ook een afterparty?
Jazeker, er komt sowieso een officiële afterparty in Pand48. Deze avond zal TROUW AAN PAND gaan heten en Nuno Dos Santos zal een lange set komen draaien. Verder zullen Riso en Freak Strano ook op deze afterparty staan. Er is een tweede afterparty op een geheime locatie, waarvoor je een uitnodiging moet hebben. Ook op deze afterparty zullen artiesten staan die overdag op het festival hebben gedraaid.

Met de Technootjes Festival posters kun je voor €30 aan muntjes en een backstage-pas winnen, mits je meedoet met de VIP-actie. Wat houdt deze actie precies in?
De bedoeling was dat mensen een poster zouden ophangen voor hun raam, daar een foto van maken en die vervolgens op Facebook zouden posten. Tot onze verbazing wordt hier erg goed op gereageerd, want er zijn ondertussen al allerlei foto’s binnen gestroomd waarbij mensen op creatieve wijze aan de gang zijn gegaan met die posters. We hebben de actie daarom soort van uitgebreid. Het hoeft nu niet per se een foto te zijn waarop te zien is dat je de poster voor het raam hebt gehangen, maar het mag ook een foto of filmpje zijn van een ludieke actie die te maken heeft met Technootjes Festival.

Ook mee doen aan de VIP-actie? Je kunt een poster ophalen bij De Jongens Van Hemmes, Plato of Pand48.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen