Marike Jager brengt haar nieuwe album met verve Marike Jager brengt haar nieuwe album met verve

Sfeervol optreden in de binnenzaal van de Oosterpoort

, Niels Cornelis Meijer (tekst & foto's)

Marike Jager brengt haar nieuwe album met verve

Sfeervol optreden in de binnenzaal van de Oosterpoort

Niels Cornelis Meijer (tekst & foto's) ,

Vrijdagavond in de snikhete Binnenzaal van de Oosterpoort. Marike Jager komt. Voor veel mensen is er geen beter excuus om uit te gaan vanavond. Toch is de zaal niet vol. Dat is frappant want het lukte Marike wel om Paradiso uit te verkopen. Gelukkig is de zaal ook niet leeg, er staan zo’n tweehonderd mensen te popelen

Sfeervol optreden in de binnenzaal van de Oosterpoort

Vrijdagavond in de snikhete Binnenzaal van de Oosterpoort. Marike Jager komt. Voor veel mensen is er geen beter excuus om uit te gaan vanavond. Toch is de zaal niet vol. Dat is frappant want het lukte Marike wel om Paradiso uit te verkopen. Gelukkig is de zaal ook niet leeg, er staan zo’n tweehonderd mensen te popelen.

Voor Marike Jager begint moet er echter even gewacht worden. Maar dat is niet erg, want Anton Walgrave is present om het publiek van een voorprogramma te voorzien. Deze Belg staat alleen op het podium, toch weet hij een vol geluid te produceren. Dat doet hij onder meer met wat loop-apparaatjes en een drumcomputer. Walgrave is geen slechte keuze geweest om de boel op te warmen. Dat is goed te zien, want na het voorprogramma landen er hier en daar wat jonge fans op de grond om er bij de hoofdact weer vol bij te zijn.

Wanneer Marike Jager het podium op komt valt goed te merken dat men zin heeft om het nieuwe album Here Comes The Night te horen. Het album is een stuk grimmiger dan zijn voorgangers. Het optreden is (gelukkig) alles behalve dat. Marike straalt uit dat ze er schik in heeft en maakt het publiek tussendoor af en toe aan het lachen.

Muzikaal is het ook een goede avond. Marike Jager heeft een dijk van een album afgeleverd, wat bovendien live prima uitpakt. De meeste nummers worden iets steviger gespeeld en dat werkt goed. Hoofden gaan op en neer en hier en daar maken fans voorzichtige pasjes. Ook de ingetogen nummers doen het goed. De lichten worden gedimd en even staat alles stil. Het publiek is ook stil en dat is fijn, want dat is tegenwoordig al lang niet meer vanzelfsprekend.

Op een gegeven moment vindt Marike Jager het hoog tijd om haar band voor te stellen. De drummer heet Nicky Hustinx en de toetsenist/bassist heet Henk Jan Heuvelink. Met deze twee heren is ze in goed gezelschap. Beide zijn topmuzikanten en hebben geen moeite met de arrangementen. Deze lijken bij het nieuwe album - vooral op ritmisch gebied - nog ingewikkelder te zijn dan in eerder werk.

Marike Jager en haar band nemen tevreden en met een handvol toegiften afscheid van de hete binnenzaal. Iedereen kan terugkijken op een sfeervolle én muzikale avond. Marike zelf vat het even later treffend samen op Facebook: "GRONINGEN!!!!!! You were amazing.....wonderful audience. I'll always remember. We're having a sweet ride home."

Meer weten over Marike Jager´s album Here Comes The Night? Klik op deze link om het album te beluisteren, er is tevens een mini-recensie te vinden: 3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/44751948

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen