Laif voor liefhebbers Laif voor liefhebbers

Met Laiverds zet Simplon een verfrissend concept neer, met Pitto als ster van de avond.

, Anne Bouma (tekst) & Niels de Vries (foto's)

Laif voor liefhebbers

Met Laiverds zet Simplon een verfrissend concept neer, met Pitto als ster van de avond.

Anne Bouma (tekst) & Niels de Vries (foto's) ,

Op vrijdag 20 mei vond de eerste editie van Laiverds plaats, een concept dat een podium wil bieden voor vernieuwende live-acts uit de techno- en housescene. Naast Applescal, Olene Kadar en Anton Pieëte, maakt ook Pitto met zijn band deel uit van de line-up. Voor veel bezoekers is dit de eerste keer dat zij in aanraking komen met dancemuziek gespeeld door een band

Met Laiverds zet Simplon een verfrissend concept neer, met Pitto als ster van de avond.

Op vrijdag 20 mei vond de eerste editie van Laiverds plaats, een concept dat een podium wil bieden voor vernieuwende live-acts uit de techno- en housescene. Naast Applescal, Olene Kadar en Anton Pieëte, maakt ook Pitto met zijn band deel uit van de line-up. Naast dat dit de officiële eerste keer is dat hij zijn debuutalbum ten gehore brengt, is het ook voor veel bezoekers de eerste keer dat zij in aanraking komen met dancemuziek gespeeld door een band.

Het is een hele verademing om het podium eens als een 'echt' podium te zien tijdens een avond waar dance geprogrammeerd is. Het geeft weer dat de statische opstelling van de DJ-booth tijdens Technootjes of Simplon Invites hard toe is aan vernieuwing. Doordat de artiesten veel lager staan en er ruimte op het podium is om te dansen, ontstaat er veel sneller en gemakkelijker interactie tussen de artiesten en het publiek. Ook het concept van live muziek komt veel beter naar voren, omdat het publiek voor de verandering eens kan volgen wat er gebeurt op de booth. Kortom, er is sprake van een goede sfeer, en de avond is alleen hierdoor al zeer geslaagd.  

Wat de avond echt speciaal maakt, zijn Pitto en zijn band. Samen met een pianist, twee zangeressen en voor het laatste nummer ook nog een contrabassist , doet de Utrechtse DJ Simplon aan. Afgelopen week kwam zijn nieuwe album Objects In The Mirror Are Closer Than They Appear uit op Green Label, een geslaagd meesterwerkje dat ook op het podium erg goed uitpakt. Vooraan gaat het los, vooral met nummers zoals Every Second Of U, een van de meest swingende platen op het album. Dat het een zeer gevarieerd album is komt ook goed naar voren tijdens het optreden. Zo opent Pitto met het zware Childhood Storage, om vervolgens het publiek te laten weg dromen bij When I Look At The Stars.

Applescal begint iets later aan zijn set dan gepland, maar dat houdt hem niet tegen volledig op te gaan in de muziek. Ook het publiek lijkt te genieten van zijn sound en voor sommigen is de onafgebroken live-performance die ondersteund wordt door de software Ableton toch beter te behappen dan wat Pitto liet horen met zijn band. Olene Kadar schroeft het tempo nog wat verder op en nu kan niemand meer stil blijven staan. De avond wordt afgesloten met een performance van Anton Pieëte, die erg goed door het publiek ontvangen wordt. Dit mag vaker!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen