Groningen nog niet klaar voor Offbeat? Groningen nog niet klaar voor Offbeat?

Sterke programmering trekt veel te weinig bezoekers

, André Eggens (tekst & foto's)

Groningen nog niet klaar voor Offbeat?

Sterke programmering trekt veel te weinig bezoekers

André Eggens (tekst & foto's) ,

In Simplon vindt vanavond een nieuwe dance-avond plaats: Offbeat, gericht op de liefhebbers van wat meer experimentele, electronische muziek. Met Mount Kimbie en Dorian Concept hebben ze zeker niet de minsten in huis gehaald, maar het publiek laat het afweten. Met nog geen honderd bezoekers lijkt het er op dat Groningen nog niet klaar is voor dit soort muziek. Iets wat erg jammer zou zijn

Sterke programmering trekt veel te weinig bezoekers

In Simplon vindt vanavond een nieuwe dance avond plaats: Offbeat, gericht op de liefhebbers van wat meer experimentele, electronische muziek. Met Mount Kimbie en Dorian Concept hebben ze zeker niet de minsten in huis gehaald, maar het publiek laat het afweten. Met nog geen honderd bezoekers lijkt het er op dat Groningen misschien wel te klein is voor dit soort muziek. Iets wat erg jammer zou zijn

 

Mount Kimbie is een duo dat post-dubstep maakt. Ze doen dit live met een hoop elektrische apparaten maar ook met gitaar, basgitaar en een klein drumstel. Met Eurosonic maakten ze dit jaar op hetzelfde podium al een goede indruk, dit optreden is nog beter. Het geluid is goed en de muziek erg funky. Helaas zijn er wat technische problemen waardoor het optreden bijna tien minuten stil komt te liggen. Het wordt gelukkig opgelost en ze spelen nog een paar nummers. Een erg goed optreden.

Dorian Concept is een jonge producer uit Oostenrijk die het op het moment erg goed doet. Vorig jaar speelde hij al op North Sea Jazz en Lowlands en de recensies waren lovend. Vanavond maakt hij zijn reputatie waar, want het is een spetterend optreden. De man is zelf uiterst energiek en de muziek ook. Hij werkt met een laptop, cd-spelers en een microKORG keyboard en beweegt als een bezetene tussen deze apparaten. Het weinige publiek gaat behoorlijk uit zijn dak en Dorian Concept weet het duidelijk te waarderen.

Al met al een gedenkwaardige avond. Geweldige muziek maar een beroerde opkomst. Het is te hopen dat Simplon niet meteen de handdoek in de ring gooit en nog een poging waagt met dit concept. Er moeten toch wel meer mensen zijn in Groningen die hier van houden?

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen