Groningen is met JD Studio Invites een nieuw evenement rijker Groningen is met JD Studio Invites een nieuw evenement rijker

Nieuw initiatief laat singer-songwriters gebruik maken van elkaars talenten en creativiteit

, Ingrid de Vries (tekst) & Robert-Jan Zigterman (foto's)

Groningen is met JD Studio Invites een nieuw evenement rijker

Nieuw initiatief laat singer-songwriters gebruik maken van elkaars talenten en creativiteit

Ingrid de Vries (tekst) & Robert-Jan Zigterman (foto's) ,

Er zijn singer-songwriters die op allerlei podia staan, maar niet de mogelijkheid hebben om mooie geluidsopnames te maken. Er zijn ook singer-songwriters die professionele demo's maken, maar graag vaker zouden willen optreden. Door beide problemen met elkaar te combineren, komt JD Studio Invites tot een creatieve oplossing. Met als bonus: een mooie avond in café De Spieghel

Nieuw initiatief laat singer-songwriters gebruik maken van elkaars talenten en creativiteit

Er zijn singer-songwriters die op allerlei podia staan, maar niet de mogelijkheid hebben om mooie geluidsopnames te maken. Er zijn ook singer-songwriters die professionele demo's maken, maar graag vaker zouden willen optreden. Door beide problemen met elkaar te combineren, komt JD Studio Invites tot een creatieve oplossing. Met als bonus: een mooie avond in café De Spieghel.

Initiatiefnemer voor JD Studio Invites is Jasper Dijkstra. Hij biedt andere singer-songwriters opnametijd aan in zijn eigen studio. Deze singer-songwriters geven hem de mogelijkheid om een support act te verzorgen. Inmiddels zijn de eerste opnames al geweest en in De Spieghel krijgt het publiek vanavond de eerste resultaten voorgeschoteld.

Jasper Dijkstra trapt af. Hij heeft vaak opgetreden als bandlid, onder andere als gitarist bij Audio Adam. Dat hij nu alleen op het podium staat, is even wennen voor hem. Toch straalt Jasper Dijkstra vooral enthousiasme uit en hij weet het publiek daarin prima mee te krijgen. De melodielijnen zijn verrassend en het gitaarspel ligt goed in het gehoor. Een veelbelovend begin van de avond.

Daarna is het de beurt aan Joost Dobbe. Hij is een singer-songwriter die verschillende genres met elkaar combineert, zoals folk, blues, pop en rock. Zijn teksten gaan over de liefde, eenzaamheid, verlangen en... dr. Phil. Vooral de wijze waarop hij zichzelf begeleidt met gitaar én mondharmonica, roept bewondering op.

Singer-songwriter Marijn komt als persoon wat introverter over dan de andere singer-songwriters. Via zijn muziek heeft hij veel te vertellen. Zijn eerste nummers heeft hij geschreven vanuit een ziekenhuisbed, omdat hij drie jaren ziek is geweest. Geen mooie aanleiding dus, maar de muzikale resultaten zijn de moeite van het luisteren meer dan waard. De latere nummers van Marijn stralen hoop en vertrouwen uit. Een sterk optreden.

Bernard Gepken, die onder andere tourt met Daniël Lohues, heeft merkbaar vaker opgetreden. Hij straalt zelfvertrouwen uit op het podium en toont lef wanneer hij een nieuw nummer uitprobeert voor een volle zaal. Dat is mooi om te zien. Toch heeft niet ieder nummer die bravoure nodig. Misschien dat die nummers nog beter tot hun recht komen, als ze wat ingetogener zouden worden gebracht.

Inge van Calkar, bekend als zangeres van ZaZa, sluit de avond af. Ze zet een goede performance neer en staat erbij alsof het zingen haar geen enkele moeite kost. Wanneer zij een nieuwer nummer laat horen, reageert het publiek enthousiast. Dat roept verwachtingen op voor de toekomst.

Jasper Dijkstra kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van JD Studio Invites. Het publiek heeft een mooie avond en de deelnemende singer-songwriters hebben meer mogelijkheden voor optredens en opnames. Oftewel: een win-win-win-situatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen