Franky Age: vrolijke zomerse indie-pop Franky Age: vrolijke zomerse indie-pop

“The Kooks meets Elvis Costello”

, Tekst: Marion Bruinenberg

Franky Age: vrolijke zomerse indie-pop

“The Kooks meets Elvis Costello”

Tekst: Marion Bruinenberg ,

Vorige maand opgericht en nu al in het voorprogramma van The Crookes in Vera, vanavond om 21:00 (zaterdag 7 mei): Franky Age heeft het goed voor elkaar. Nu vragen wij ons natuurlijk af wie deze mannen zijn, en hoe ze dit zo snel voor elkaar gekregen hebben

“The Kooks meets Elvis Costello”

Vorige maand opgericht en nu al in het voorprogramma van The Crookes in Vera vanavond om 21:00 (zaterdag 7 mei): Franky Age heeft het goed voor elkaar. Nu vragen wij ons natuurlijk af wie deze mannen zijn, en hoe ze dit zo snel voor elkaar gekregen hebben.

Wie zijn jullie?
Franky: Ik ben Franky Age, sinds een paar jaar gitarist van The Phrases. Ik schrijf al langere tijd mijn eigen nummers, die ik graag zelf wou uitvoeren met een andere samenstelling dan The Phrases om zo een frisse impuls te creëren. Ik heb uit The Phrases de leadzanger/gitarist Bram Vink (B.Finch) meegenomen als vertrouwde basis. In Franky Age is hij de slaggitarist. Met Louie Louie als bassist en Gydo achter de drums proberen we het geheel een nieuwe twist te geven.

Wat voor soort muziek maken jullie?
We spelen indie-pop, met de nadruk op pop: een soort The Kooks meets Elvis Costello. Het is vrolijk, licht en zomers. We proberen zoveel mogelijk mensen er mee te bereiken, van jong tot oud.

Wat is het voornaamste verschil tussen Franky Age en The Phrases?
We zijn net nieuw, zijn allemaal goed op elkaar ingespeeld en vinden daarbij dat deze soort muziek ons ook erg aanspreekt. Franky Age heeft ook een ander ritmesectie dan The Phrases. Ik neem de leadzang voor mijn rekening en wissel daarbij van plaats met Bram. Hierdoor wordt een totaal andere sfeer gecreëerd.

Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om in het voorprogramma van The Crookes te staan?
Toen we het optreden van vandaag hadden staan, bestonden we nog niet echt als Franky Age. Ik had Peter Weening (de programmeur van Vera) slechts één demo liedje gestuurd, waarin zelfs de drums nog ontbraken en hij zag daar blijkbaar al genoeg potentie in om ons zo snel mogelijk te boeken.

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?
Ik blijf sowieso nummers schrijven, dit bevalt me tot nu toe erg goed. Voor de rest wachten we eerst maar ons allereerste optreden af vanavond en kijken we waar ons dat brengt.

Het optreden van The Crookers met Franky Age als support is vanavond (zaterdag 7 mei) om 21:00 in Vera. De entree kost 10 euro + maandkaart (1 euro).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen