Blaudzun geeft Vera orkestervaring Blaudzun geeft Vera orkestervaring

Sigmond krijgt Vera muisstil

, Richard Bos (tekst) & Harold Zijp (foto's)

Blaudzun geeft Vera orkestervaring

Sigmond krijgt Vera muisstil

Richard Bos (tekst) & Harold Zijp (foto's) ,

Vanavond staan Pien Feith en Blaudzun op het programma. Twee artiesten die allebei bij De Wereld Draait Door zijn geweest en twee artiesten die allebei recentelijk een nieuwe plaat hebben uitgebracht, wat voor Pien Feith ook gelijk haar debuut is

Sigmond krijgt Vera muisstil

Vanavond staan Pien Feith en Blaudzun op het programma. Twee artiesten die allebei bij De Wereld Draait Door zijn geweest en twee artiesten die allebei recentelijk een  nieuwe plaat hebben uitgebracht, wat voor Pien Feith ook gelijk haar debuut is.

Pien Feith is als special guest door Blaudzun meegenomen op een deel van zijn tour om het voorprogramma te verzorgen en dat doet ze zeer goed. Al vanaf het eerste nummer bouwt Pien Feith een feestje in Vera, die langzaamaan volstroomt met publiek. Pien Feith is in korte tijd volwassen geworden en om dit te laten zien speelt Feith geen gitaar meer, maar experimenteert ze met electro, post-dubstep en indie. Afgaand op het applaus, is dit experiment zeer geslaagd.

"Heeft iedereen een beetje zin in Blaudzun?" is de vraag van Feith halverwege haar set. Het publiek lijkt betoverd te zijn door de muziek die Feith en haar band maken, want er komt maar een magere reactie vanuit de zaal, terwijl het publiek hier toch wel voor Blaudzun is gekomen als er wordt geluisterd naar de gesprekken in de zaal. Feith gaat door met haar feestje en Vera feest mee. Feith geniet duidelijk van het publiek en bedankt iedereen meerdere keren dat ze er zijn.

Het is, op een paar dagen na, een jaar geleden dat Blaudzun in Vera stond. Een half jaar geleden kwam zijn nieuwe album uit en dit is de eerste keer in Vera met nieuw materiaal.

Met maar zeven bandleden op het podium, inclusief Sigmond zelf, geeft Blaudzun een heuse orkestervaring, elk bandlid lijkt namelijk minimaal drie andere instrumenten te bespelen. Zo zien we de bassist ook trompet en synth spelen en speelt de drummer ook bas en synth. Bij vlagen klinkt Blaudzun als andere artiesten, zoals Woven Hand en Mumford & Sons.

Het is een show met gevoel en als Sigmond een ukelele pakt en vraagt of iedereen haar wel hoort, wordt het muisstil in Vera en kijkt iedereen richting het podium. Sigmond staat er in zijn eentje met zijn ukelele en geniet van het publiek.

Na een uurtje spelen lijkt het voorbij te zijn, maar binnen een minuut staan Sigmond en band weer op het podium om een toegift te spelen van drie nummers. Bij deze laatste nummers spat de energie er vanaf, en dit maakt veel goed voor de eerdere nummers, waarbij de band vrij rustig bleef. De set van Blaudzun is een beetje aan de lange kant, vooral in vergelijking met Pien Feith, die wel wat langer had mogen spelen op deze prachtige avond.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen