Bevrijdingsfestival Groningen 2011: tips van de redactie Bevrijdingsfestival Groningen 2011: tips van de redactie

Wat valt er te beleven tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen a.s. 5 mei?

, Tekst: Saskia Evers en Ennio Wolsink

Bevrijdingsfestival Groningen 2011: tips van de redactie

Wat valt er te beleven tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen a.s. 5 mei?

Tekst: Saskia Evers en Ennio Wolsink ,

Op het programma van het Bevrijdingsfestival in Groningen staan veel veelbelovende acts dit jaar. Er is ska, rock, pop, dub, dance, rap, hiphop, echte volksmuziek, indie en ga zo maar door. Moeite met kiezen? 3VOOR12/Groningen zet een paar tips voor je op een rij.

Wat valt er te beleven tijdens het Bevrijdingsfestival in Groningen a.s. 5 mei?

Op het programma van het Bevrijdingsfestival in Groningen staan veel veelbelovende acts dit jaar. Er zijn net zoals voorgaande jaren vijf podia: Main Stage; Urban Area; Local Heroes; Dansen bij de Bus; Podium Noord. Op deze podia zullen 44 acts optreden in de meest uiteenlopende stijlen. Er is ska, rock, pop, dub, dance, rap, hiphop, echte volksmuziek, indie en ga zo maar door. Moeite met kiezen? 3VOOR12/Groningen zet een paar tips voor je op een rij.

Uit het noorden des lands en dus te zien bij het Local Heroes-podum is A Silent Express. Ze maken een mix van rock en melancholische gitaarpop. De band timmert al een tijdje aan de weg en heeft in 2007 zelfs de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland gewonnen. A Silent Express trapt om 12:00 af bij de Main Stage.

De grootste aanrader van de dag is misschien toch helikopteract Moke, zowat gelijk aan het begin van de dag, om 13:00 bij de Main Stage. Deze band stond in 2007 in het voorprogramma van The Kooks in de Oosterpoort en bleek destijds al te groot voor de functie van opwarmertje. Het optreden van deze ambassadeurs van de vrijheid is zeker veelbelovend. Mocht Moke niet zo jouw ding zijn is het aan te raden dat je om 13:00 even een bezoekje brengt aan het Local Heroes-podium om singer-singwriter Tamar Lewis te bewonderen. Lewis maakt dromerige en liefelijke gitaarliedjes. In 2010 won zij de singer-songwriter contest Nootuitgang, ook was zij in dat jaar één van de zes finalisten van de Grote Prijs van Nederland.

Ook te zien bij de Main Stage, om 16:00, is de uit Groot Brittannië afkomstige The Magic Numbers. Een sfeervolle indierock band dat na een paar jaar stilte afgelopen jaar een nieuw album uitbracht. Een heerlijke band voor op een hopelijk zonnige festivaldag. Wie van vrolijke en dansbare indie houdt, komt zeker aan zijn trekken bij het Groningse Rococo. Onlangs brachten ze hun eerste EP uit, Mind Explosions, die goed ontvangen werd. Degenen die ze vorige maand gemist hebben als het voorprogramma van Scouting For Girls in de Oosterpoort, moeten echt even gaan kijken als de meiden om 14:00 uur het Local Heroes podium platspelen, want dat zullen ze gegarandeerd gaan doen.

En als je even lekker wilt dansen wilt ga dan zeker even naar het podium 'Dansen bij de bus', waar onze lokale helden van Pushin Wood Soundsystem maar liefst twee keer hun unieke combinaties van de meest uiteenlopende muziekgenres zullen draaien: om 16:00 uur en om 17:45. Over lekker dansen gesproken, de poppunk/ska/reggae-band De Gringo's staat om 17:00 op het Local Heroes-podium en die zal gegarandeerd met hun vrolijke en zomerse muziek alle voetjes van jong en oud van de vloer krijgen.

Voor de liefhebber van rap, hiphop en andere urban beats is er ook dit jaar een enorm aanbod bij de Urban Area. Er treden allerlei ontzettend goede MC's op, dus het wordt moeilijk kiezen. Wat je in ieder geval niet moet missen zijn de zwoele rhymes van Kleine Viezerik (15:00) en de experimentele dub/hiphop van Boef En De Gelogeerde Aap.

Kate Nash, wie kent haar niet van de hits Foundations en Do-Wah-Doo? Met haar gemakkelijk in het gehoor liggende liedjes over vervelende mannen en gebroken harten kan iedereen genieten van Kate. Laat je zeker verrassen, want live klinkt het allemaal net even anders dan op de plaat. Main stage, 17:15.

Mr. Wallace is een zevenkoppige skaband uit onze eigen stad. Aangezien ze een paar weken geleden de winnaars waren van het Rode Oortjes festival, ligt er een belofte voor een ongetwijfeld vrolijk en swingend bevrijdingsfeest, te beleven bij het Local Heroes podium, van 20:00 tot 20:30.

Het Bevrijdingsfestival in Groningen vindt (uiteraard) plaats op Bevrijdingsdag, 5 mei, op de Drafbaan in het Stadspark te Groningen, vanaf 12:00 tot 23:30. Er is ook een informatiemarkt, wij van 3VOOR12/Groningen zijn dan ook van de partij met een stand compleet met enkele dj-sets, dus kom ons zeker even een bezoekje brengen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen