Uit De Klei Getrokken - Nr. 15 Uit De Klei Getrokken - Nr. 15

Week 25

, Tekst: André Eggens, Richard Hoekstra, Niels Cornelis Meijer, Ennio Wolsink en Sam Woud

Uit De Klei Getrokken - Nr. 15

Week 25

Tekst: André Eggens, Richard Hoekstra, Niels Cornelis Meijer, Ennio Wolsink en Sam Woud ,

Deze editie van Uit De Klei Getrokken zit barstensvol nieuws, weetjes, links, video's en, uiteraard, muziek. We maken je vliegensvlug bekend met de aanstaande EP release van Dope DOD (morgen in Simplon), Against The Clock en Town Of Saints, de nieuwe edities van Sodom Open Air (metal), Wakker! (electro/dubstep) en New Attraction (urban). Daarnaast zal onze Niels een aantal nieuwe releases introduceren van o.a. Florian Wolff, Roelie Vuitton, Fiddox en Kraantje Pappie.

Week 25

Deze editie van Uit De Klei Getrokken zit barstensvol nieuws, weetjes, erg veel links, video's en, uiteraard, muziek. In wat niet minder dan een explosie aan informatie kan zijn maken we je vliegensvlug bekend met de aanstaande EP release van Dope DOD (morgen in Simplon), Against The Clock en Town Of Saints, de nieuwe edities van Sodom Open Air (metal), Wakker! (electro/dubstep) en New Attraction (urban). Daarnaast zal onze Niels een aantal nieuwe releases introduceren van o.a. Florian Wolff, Roelie Vuitton, Fiddox en Kraantje Pappie.

EP release Dope D.O.D.
Vrijdag 24 juni is het dan eindelijk zover, Dope D.O.D. gaat zijn ep releasen in Simplon. Met een gigantische YouTube-hit op zak (What Happened heeft tot nu toe bijna 1,8 miljoen hits op YouTube), een nieuw nummer samen met hiphoplegende Sean Price, Psychosis, en een hoop media-aandacht is de spanning hoogverwacht. De spaarzame optredens die ze de laatste tijd deden kregen lovende reacties dus dat komt vast wel goed. Ze worden deze avond bijgestaan door Mulu, Posij, Dj Irie en Dj Friss en de visuals zijn in handen van VJ WERC. De deur gaat open om half negen en de schade is maar vijf euro. Houd trouwens de komende dagen 3VOOR12/GRONINGEN in de gaten want we plaatsen één dezer dagen een interview met de heren.

Sodom Open Air
Dit weekend op zaterdag 25 juni vindt in Winschoten alweer het vijfde Sodom Open Air plaats in het Park van de Garst. Vanaf 13:00 treden er op dit metalfestival tien bands op, waaronder de headliner uit het Duitse Zwarte Woud: Finsterforst. Deze band heeft al een aantal keren op een groot festival gespeeld. De andere bands die optreden zijn : Cirith Gorgor, Chain Of Dogs, Erebus, Hymir, Jötnar, Kowai, None Shall Pass, Shamrock en Visionary666. De entree is 5 euro. Reserveren niet mogelijk, er is ook geen voorverkoop. De locatie heeft echter voldoende capaciteit om iedereen toegang te kunnen garanderen.

Nieuwe editie Wakker!
Het electro-dubstep feest Wakker! zal op zaterdag 8 juli voor de vierde keer in Vera plaatsvinden. Wakker! staat altijd garant voor een geweldig feest en heeft reeds een stevige reputatie. De namen zijn dit keer; Cyberpunkers, Dem Slackers, Rico Rave & Disco Dave en Fucking Breed. Check deze mixtape of bekijk het aankondigingsfilmpje hieronder. Van de vorige editie heeft PopUp (onze videoredactie) een toffe filmimpressie gemaakt, klik hier om deze te bekijken.

New Attraction 2011
Het grootste festival met urban programmering van het Noorden, New Attraction, vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 juli aan de Kardingeplas. Zoals altijd is de programmering gevuld met muziek, dans, sport en street art. Hoogtepunten dit jaar zijn optredens van Kleine Viezerik, Dope D.O.D. en Hef & Crooks. In de week voor het festival zal er op onze site nog een uitgebreider stuk geplaatst worden over New Attraction 2011.

Inzamelingsactie Against The Clock voor Kinderen Maken Muziek
Against The Clock, een poppy punkrock band uit Groningen, heeft net een akoestische straattour erop zitten waarbij het viertal zeven steden heeft aangedaan, namelijk: Groningen; Leeuwarden; Utrecht; Zwolle; Arnhem; Den Haag; Emmen. Inzet van deze tour was het inzamelen van geld voor het fonds Kinderen Maken Muziek (mede opgezet door prinses Maxima). Volgens gitarist en leadzanger Ivo van Linschoten was het wel even wennen om op straat te spelen. "Het is gewoon een ander publiek dan in een zaal. Het verschilde ook per stad, over het algemeen was men enthousiaster naarmate de stad kleiner werd. Meestal als je mensen op straat ziet spelen zijn het vaak oudere mannen, en nu stonden daar opeens vier jonge kerels." Uiteindelijk hebben de jongemannen van Against The Clock voor Kinderen Maken Muziek 160 euro opgehaald. Hiervoor hebben zij zich twee weken lang met volop enthousiasme ingezet, dus dat er wellicht meer opgehaald kon worden lag absoluut niet aan hun inzet. Daarvoor dus hulde!

Stain on Teflon gaat verder als Town of Saints
Harmen Ridderbos, Teake Damstra en Heta Salkolahti vormden de afgelopen jaren Stain on Teflon. Wat begon als een straatmuzikantenproject werd een succesvolle, energieke akoestische act, waarmee de band door de straten van grote Europese steden tourde. Onbewust groeiden Harmen en Teake muzikaal gezien echter uit elkaar. Het ging steeds beter met Teake’s band Mr. Richard en hij koos ervoor om zijn focus daarop te leggen. Harmen en Heta besloten samen door te gaan en, na een dreigende claim van de grote Teflon fabrikant, de band om te dopen naar Town of Saints.

Maakte Stain on Teflon voornamelijk bewerkingen van eerdere rock- en popnummers, Town of Saints komt met nieuwe muziek geïnspireerd door Finse, Ierse en Amerikaanse folkmuziek aangevuld met blues en roots. Deze muzikale invloeden, samen met het feit dat er punkbloed door de aderen van de bandleden stroomt, leveren een energiek, akoestisch folk/punkgeluid op en meeslepende live optredens. Ridderbos vertelt: “Onze ambitie voor de komende tijd is vooral veel optreden, zoals een tour die we gaan doen in Schotland en Ierland, omdat dat gewoon is wat we het allerliefste doen.” In eigen beheer werkt de band aan een EP die op termijn als digitale download uitgebracht wordt. Voor een voorproefje en meer informatie, kijk op www.townofsaints.com.

Nieuw materiaal
Er is de afgelopen tijd weer aardig wat nieuw werk in omloop. Niels maakte een selectie van het werk dat recent via Twitter en Facebook voorbij kwam.

Florian Wolff maakte met So Far So Good de eerste milieubewuste videoclip ooit. Er is groene stroom gebruikt, energiezuinig licht, vega/bio eten. Tijdens het filmen op de binnenlocaties was het stroomverbruik nooit hoger dan die van één strijkbout. Net als vorig jaar staat de zomer van Wolff deels in teken van de Green Tour. Meer informatie hierover vind je op zijn website.

'Je favoriete bleekscheet' heeft een geheel eigen stijl en een boel skills. Liefhebbers mogen blij zijn, want Roelie Vuitton is bezig met een nieuw album. De Grote Chill is een drieluik waarvan deel 1 in januari uitkwam. Bekijk zijn nieuwe clip samen met Nino, Winnen/Verliezen, hieronder. Op Bandcamp kun je nog meer tracks luisteren. En op de Soundcloud-account van Roelie staat nog meer, waaronder een track met Sef.

Rapper Fiddox mag dan vooral bekend zijn om zijn stageperformance met Kraantje Pappier en Roelie Vuitton, zelf maakt ie ook wel eens een track. Check hier het nummer Fak Sorry. Deze track is is gelabeld met onder andere offbeat, post-Dilla-ism en swag. Als je interesse nu niet is gewekt weet ik het ook niet meer.

Kraantje Pappie - 101 Barz sessie 2011
Last but not least dan nog Kraantje Pappie. Zijn 101 Barz sessie 2011 is al een tijdje uit, maar we willen jullie er toch nog even op wijzen: deze moet je gezien hebben namelijk. Deze sessie en heeft inmiddels bijna 45.000 views op YouTube en kan je hieronder bekijken. De vorige sessie die Kraantje heeft gedaan samen met 101 Barz vind je hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen