Swingin' Groningen 2011 Swingin' Groningen 2011

Na een paar jaar afwezigheid weer terug van weggeweest

, André Eggens (tekst)

Swingin' Groningen 2011

Na een paar jaar afwezigheid weer terug van weggeweest

André Eggens (tekst) ,

De laatste editie van Swingin' Groningen dateert alweer uit 2006. Het was altijd een goed bezocht muziek-evenement dat de Groningse binnenstad in één groot festivalterrein veranderde. De programmering bestond altijd uit jazz, funk, soul en aanverwante stromingen. Dit jaar vindt het festival weer plaats: op 23, 24 en 25 juni.

Na een paar jaar afwezigheid weer terug van weggeweest

De laatste editie van Swingin' Groningen dateert alweer uit 2006. Het was altijd een goed bezocht muziek-evenement dat de Groningse binnenstad in één groot festivalterrein veranderde. De programmering bestond altijd uit jazz, funk, soul en aanverwante stromingen. Dit jaar vindt het weer plaats op 23, 24 en 25 juni.

In 2007 is nog wel geprobeerd om een editie te organiseren maar is het dus niet gelukt. Hierna leek het festival voorgoed verdwenen, maar onder leiding van horeca-ondernemer Marcel Schlaman is het weer nieuw leven ingeblazen.
Op donderdag trapt het festival af met een Bar & Club Nighttour. In een stuk of 20 cafés en clubs treden voor het merendeel lokale acts op. Onder andere Mr. Wallace, Toaster, Roos en The Heatmachine zullen te zien zijn.

Het festival barst op vrijdag dan echt los met podia op de Grote Markt, het Waagplein, het Poeleplein, het Zuiderdiep en Ellebogen. Op vrijdag spelen onder andere: Candy Dulfer, The Ploctones, Ruben Hein en Finnsilver. Op zaterdag zijn Billy Cobham, Kraak en Smaak, Eric Vloeimans Gatecrash en Benny Golsen de smaakmakers.

Op vrijdag- en zaterdagmiddag is er in de binnenstad ook al genoeg muziek te horen. Bijvoorbeeld op het Museum Eiland is op zaterdag al vanaf half twaalf een muziekklas van een school uit Bremen te horen. En op het Stationsplein zal de argeloze reiziger met muziek verwelkomd worden.

Voor meer informatie over Swingin' Groningen 2011 zie de website.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen