Planet Eyelash presenteert mini-cd in Simplon Planet Eyelash presenteert mini-cd in Simplon

All-female punkrock band komt met leuke plaat

, Tekst: Harold Zijp

Planet Eyelash presenteert mini-cd in Simplon

All-female punkrock band komt met leuke plaat

Tekst: Harold Zijp ,

Ze zijn afkomstig uit diverse steden in het land en hebben een gemeenschappelijke voorliefde voor het ruigere gitaarwerk in combinatie met jurkjes. Wie kan daar weerstand aan bieden? Uw 3voor12 redacteur niet en hij liet zich verrassen door het zojuist verschenen mini-album Eyes On The Road

All-female punkrock band komt met leuke plaat

Ze zijn afkomstig uit diverse steden in het land en hebben een gemeenschappelijke voorliefde voor het ruigere gitaarwerk in combinatie met jurkjes. Wie kan daar weerstand aan bieden? Uw 3voor12 redacteur niet en hij liet zich verrassen door het zojuist verschenen mini-album Eyes On The Road.

Planet Eyelash bestaat nu drie jaar. De bandleden komen oorspronkelijk  voornamelijk uit Groningen maar zijn inmiddels uitgewaaierd over het hele land. Geoefend wordt er wekelijks in Zwolle, want dat is relatief voor iedereen het kortste reizen en de meiden zijn inmiddels toe aan hun tweede release.

Deze vijf nummers tellende schijf wordt geopend met Heartbeat. Een up-tempo punkpopnummertje waarbij gelijk opvalt dat de zang goed verzorgd is. Het melodielijntje is ook catchy, een goeie opener en direct mijn favoriete liedje van de plaat.

Vervolgd wordt met Don't Panic - een meer hoekig mid-tempo aan jaren 90 hardcore refererend nummer. De gitaren zijn goed gemixed en ook hier valt op dat de productie over de hele linie dik in orde is. Verder dan maar naar Bonny & Clyde. Verhalende song, goeie breaks en ook hier een beetje met een nostalgische knipoog richting bands als NOFX en Bad Religion.

Sold My Soul (to Rock 'n' Roll) opent rustig met een clean gitaartje en bijna lieflijke zang, en switched dan naar het standaard vierkwarts rocktempo, hoor ik hier echo's van Joan Jett & the Blackhearts of Suzi Quatro? Niet vernieuwend , maar een nummer dat live ongetwijfeld goed werkt. De afsluiter van de plaat - Denise Disease - is dan weer meer stampend punkwerk. Mooie titel trouwens en dit liedje bevat ook nog wat sterke riffs. Al met al een heel leuk plaatje. Nergens wereldschokkend vernieuwend of tegendraads maar solide en het klinkt als een band die "er staat".

Of ze dit live ook kunnen waarmaken, en of ze echt in jurkjes spelen? Daarvan kan eenieder zich vergewissen op donderdag 16 juni want  Planet Eyelash speelt  dan samen met the Monroes en de Supernovas in Simplon. Entree is gratis en de eerste band speelt om half tien.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen