MC Garcia & Dimitri Molotov brengen Hi-Def uit, dit is alleen nog maar het begin

Producer/rapper-duo zijn lotgenoten qua persoonlijkheid en insteek

Tekst: Ennio Wolsink ,

MC Garcia & Dimitri Molotov hebben recent op YouTube hun single Hi-Def uitgebracht. Deze track is de 1e single van de binnenkort verschijnende EP van de rapper Garcia: Grenzeloos. Niet lang daarna komt ook zijn debuutalbum uit. 3VOOR12/Groningen sprak met producer Dimitri Molotov van Chemistry Labs Productions.

Producer/rapper-duo zijn lotgenoten qua persoonlijkheid en insteek

MC Garcia & Dimitri Molotov (ook wel bekend als MLTV & Garcia) hebben recent op YouTube hun single Hi-Def uitgebracht. Deze track is de 1e single van de binnenkort verschijnende EP van de rapper Garcia: Grenzeloos. Niet lang daarna komt ook zijn debuutalbum uit. 3VOOR12/Groningen heeft naar aanleiding van deze eerste van een reeks releases gesproken met producer Dimitri Molotov van Chemistry Labs Productions.

Wat kan je vertellen over de productie van Hi-Def en de bijbehorende videoclip?
“Het is allemaal spontaan gekomen in de studio, we hadden het opgenomen en toen bleek het wel catchy te zijn. Daar wilden we meer mee doen. Garcia wilde een soloproject doen nadat DeSean gestopt was en hij dus alleen verder moest. Garcia was nog bezig gebleven, ik heb hem aangespoord om een clip voor Hi-Def te maken en zodoende ook de Grenzeloos EP te promoten. Het is allemaal pro bono gedaan. De video is gemaakt door jameszvideo, de mensen in de videoclip zijn homies van Garcia uit Hoogeveen. De enige Groninger in de clip ben ik, haha. Hi-Def is onder andere opgenomen in de Zaag (een kraakpand aan het Damsterdiep, red.) en het multifunctionele centrum in Hoogeveen: al dat playground gebeuren. En bij Garcia thuis natuurlijk.”

Hoe zou je de samenwerking tussen jou en Garcia beschrijven?
“We zijn lotgenoten, qua persoonlijkheid en insteek. Wij maken liever authentieke muziek dan de commerciële trend te volgen.”

Wat staat er nu voor jullie de komende maanden op de agenda?
“Garcia heeft zijn EP bijna af, het is allemaal opgenomen, het moet alleen nog afgemixt worden. En dan is het debuutalbum aan de beurt, die zit er ook aan te komen. Ik persoonlijk mix het alleen af, de beats zijn van Brenx en Benji. De beat van Hi-Def is wel van mij. Zelf ben ik bezig met een album dat uiteindelijk met een live-show gepaard zal gaan. De tracks daarop zullen meer onder instrumentale muziek vallen, begeleid door beeld en licht. Het wordt voornamelijke elektronisch maar er zullen wel artiesten bij betrokken worden voor het live-gebeuren. Het wordt dus geen dj-showtje.”