Dope D.O.D. pakt miljoenen, releast EP en gaat naar buitenland Dope D.O.D. pakt miljoenen, releast EP en gaat naar buitenland

Groningse hiphopkrijgers introduceren zich met sfeervolle video’s

, Erik Zwennes

Dope D.O.D. pakt miljoenen, releast EP en gaat naar buitenland

Groningse hiphopkrijgers introduceren zich met sfeervolle video’s

Erik Zwennes ,

Aanstaande vrijdag presenteert de Groningse hiphopgroep Dope D.O.D. een nieuwe EP als warmhoudertje voor het album dat naar alle waarschijnlijkheid in november uitkomt. Op dit moment is de groep in gesprek met internationale partijen voor een release buiten de eigen landsgrenzen. De video bij What Happened is inmiddels al bijna twee miljoen keer bekeken.

Groningse hiphopkrijgers introduceren zich met sfeervolle video’s

Aanstaande vrijdag presenteert de Groningse hiphopgroep Dope D.O.D. een nieuwe EP als warmhoudertje voor het album dat naar alle waarschijnlijkheid in november uitkomt. De plaat is vanaf vrijdag via iTunes en de eigen website te koop. Op dit moment is de groep in gesprek met internationale partijen voor een release buiten de eigen landsgrenzen. De video bij single What Happened is inmiddels bijna twee miljoen keer bekeken.

Dope D.O.D. bestaat uit Dopey Rotten, Jay Reaper en Skits Vicious, met roots in Engeland en Afrika. De nieuwe EP wordt vrijdag in de Grote Zaal van Simplon gepresenteerd. Bij het nummer Evil verschijnt binnenkort een nieuwe video met daarin een special guest. De EP bestaat uit vier tracks die na het album zijn gemaakt. Het was de bedoeling om het album in juni uit te brengen, maar vanwege tours en internationale interesse is dit over de zomer heen getild.

Dezer dagen worden door middel van zogenaamde ‘brutality filmpjes’ de karakters van Dope D.O.D. geintroduceerd. Skits: “Brutality en Fatality zijn de finishing moves in het klassieke computerspel Mortal Combat. Wij zetten de sfeer en uitstraling van onze karakters neer als warriors.”

In september vertrekt de groep voor een tour van twee weken naar Rusland en de Baltische staten. Op 13 oktober speelt Dope D.O.D. op het vermaarde Iceland Airwaves festival in IJsland. Daarna is alle focus op de release van het album Branded dat nu gepland staat op 4 november. “Het is echt bijzonder om te zien hoeveel reacties er dagelijks komen uit bijvoorbeeld IJsland. We zijn heel benieuwd waar dit toe zal leiden, maar vooralsnog gaat het allemaal heel lekker,” aldus Skits.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen