De laatste dag van Gideon lijkt helaas weinig populair bij het publiek De laatste dag van Gideon lijkt helaas weinig populair bij het publiek

Afpilsen met bewoners en crew

, Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: Niels Cornelis Meijer

De laatste dag van Gideon lijkt helaas weinig populair bij het publiek

Afpilsen met bewoners en crew

Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Aan al het goed komt een eind. Zo ook aan het Gideon Music Festival. En waar het festival voorheen drie dagen duurde voegde de organisatie, ter ere van het eerste lustrum, een vierde dag toe. Op tweede pinksterdag. Volgens de website: “Omdat het kan!”

Afpilsen met bewoners en crew

Aan al het goed komt een eind. Zo ook aan het Gideon Music Festival. En waar het festival voorheen drie dagen duurde voegde de organisatie, ter ere van het eerste lustrum, een vierde dag toe. Op tweede pinksterdag. Volgens de website: “Omdat het kan!”.

Helaas lijkt deze vierde dag weinig populair bij het publiek. Hier en daar bespreken bewoners en crewleden met een pilsje de afgelopen drie dagen. Jiskefet’s lullo’s zouden het hier hebben over “afpilsen”. Ondertussen gaat het feest bij de mainstage gewoon door met onder andere Toaster, de band van Ronald Jonker, onder andere bassist in de Anna Popivic band. Hij treedt op voor een handjevol mensen.

Redenen van de matige opkomst zijn er ten over. Was het de regen? Was het publiek, na drie dagen, wel even Gideon-moe? Was het de relatief beperkte programmering? En hoe zat het nou met de Nederlandse BakBrommer Kampioenschappen die wel of niet moesten uitwijken naar het noorden?

Ondanks de matige opkomst van de maandag kan de organisatie terugkijken op een geslaagd festival met, vooral op zaterdag en zondag, een goede opkomst.

Waar het misschien wel wrikt, is de enorme programmering van de eerste drie dagen van het festival. Dit lijkt een duidelijke keus te zijn geweest van de organisatie. Aan de ene kant krijgen lokale en regionale artiesten alle ruimte om zich te presenteren, aan de andere kant kan je stellen dat deze keuze een grotere, internationalere programmering in de weg staat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen