Chain & The Gang boeit Vera matig Chain & The Gang boeit Vera matig

One man show van Ian Svenious

, Tekst en fotografie : Henk Veenstra

Chain & The Gang boeit Vera matig

One man show van Ian Svenious

Tekst en fotografie : Henk Veenstra ,

De nieuwe band van voormalig The Make-Up zanger Ian Svenious speelt vanavond in Vera. Op deze zwoele zaterdagavond lijken veel mensen liever op het terras te blijven, want er was slechts een handje vol mensen op af gekomen, naar schatting zo'n dertig man

One man show van Ian Svenious

De nieuwe band van voormalig The Make-Up zanger Ian Svenious speelt vanavond in Vera. Op deze zwoele zaterdagavond lijken veel mensen liever op het terras te blijven, want er was slechts een handje vol mensen op af gekomen, naar schatting zo'n dertig man.

Chain & The Gang speelt een mengeling van soul en blues. De beloofde punk en garage invloeden zijn helaas ver te zoeken. Alles draait om de zanger/schrijver/entertainer Ian Svenious die met zijn roze-oranje pak ook visueel het middelpunt van de band is. De band steekt niet alleen visueel, maar ook instrumentaal kleurloos af bij deze charismatische zanger.

Het concert wil maar niet echt van de grond komen. De band gaat nooit echt los, en lijkt binnen de lijntjes te blijven spelen, terwijl de zanger alles in zich heeft om met een goede band een stomende show neer te zetten. Wellicht zijn de meeste nummers ook niet sterk genoeg. Het leunt wel erg op de bekende platgetreden soul en blues loopjes. Iets meer eigenheid en energie zouden Chain & The Gang kunnen ontketenen tot een stomende machine. Ondanks dat er best enkele goede songs voorbij komen en het bij vlagen wel vermakelijk is, hebben te terraszitters vanavond helaas gelijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen