The Opposites hebben niets meer (nodig) dan de hits The Opposites hebben niets meer (nodig) dan de hits

De headlinespot is gerechtvaardigd

, Tekst en foto's Christiaan Walraven

The Opposites hebben niets meer (nodig) dan de hits

De headlinespot is gerechtvaardigd

Tekst en foto's Christiaan Walraven ,

Vier jaar geleden is het alweer dat The Opposites voor het eerst op Noorderslag stonden. Toen nog aan het begin van de avond op een achterafpodium. Twee jaar later namen Big2 en Willem revanche na hun gigahit Dom, Lomp & Famous, ditmaal in de grote 3FM zaal. Inmiddels hebben de jongens met het dubbelalbum Succes/Ik Ben Twan hun status als headliner meer dan bewezen en staan ze prime time op het grootste podium van de Oosterpoort.

De headlinespot is gerechtvaardigd

Vier jaar geleden is het alweer dat The Opposites voor de eerste keer op Noorderslag stonden. Toen stonden Big2 en Willem nog aan het begin van de avond op een achterafpodium. Twee jaar later kwamen ze revanche nemen na hun gigantische hit Dom, Lomp & Famous, ditmaal in de grote 3FM zaal. Inmiddels hebben de in Amsterdam gestationeerde jongens met het dubbelalbum Succes/Ik Ben Twan hun status als headliner meer dan bewezen en staan ze prime time op het grootste podium van de Oosterpoort.

GEZIEN:
The Opposites, Noorderslag, Buma Cultuur zaal, 15-01-2011

MUZIEK:
Knalharde beukbeats met daaroverheen makkelijk mee te schreeuwen raps en een aardige lijst gastbijdragen.

PLUS:
The Opposites hebben een aantal knallende monsterhits die als een rode draad door het optreden liggen. Daar worden nog wat geleende knallers aan toegevoegd, waaronder gabberkraker Hardcore Vibes van Dune. Daarnaast zwepen de mc's de zaal constant meer en meer op, waardoor de bezoekers vooraan los gaan alsof hun leven ervan af hangt. De gastbijdragen van Dio, Gers en Sef zorgen voor een podiumfeestje dat zonder moeite op de zaal overslaat.

MIN:
Toch is er een moment waarop de mensen echt afhaken. Wanneer Big2 even laat zien niet te kunnen zingen wordt toch even de buurman verontwaardigd aangekeken.Als je zulke hits hebt, willen de mensen best even een paar minder bekende nummers aanhoren, maar eigenlijk zijn ze voor de meesten compleet overbodig. Op de tribune wordt dan ook onverstoorbaar doorgekletst.

CONCLUSIE:
Niemand verwacht meer van The Opposites dan wat ze vanavond laten zien. Iedereen komt voor de hits en die worden met een opzwepend enthousiasme gebracht. Het zou mooi zijn geweest als de jongens nog ergens in hun set hadden verrast, maar dat zit er vanavond niet in.

CIJFER:

6,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen