Eurosonic: tips van de redactie deel 3 Eurosonic: tips van de redactie deel 3

De tips van Anne Bouma

, Tekst: Anne Bouma

Eurosonic: tips van de redactie deel 3

De tips van Anne Bouma

Tekst: Anne Bouma ,

Groningen wordt de komende week weer overspoeld met muziek. Of je het nu wil of niet, deze week kun je niet om de bands, dj’s en andersoortige artiesten heen. Maar wat te doen met je tijd? Een paar goede tips van de redactie voor de twijfelaars.

De tips van Anne Bouma

Groningen wordt de komende week weer overspoeld met muziek. Of je het nu wil of niet, deze week kun je niet om de bands, dj’s en andersoortige artiesten heen. Maar wat te doen met je tijd? Een paar goede tips van de redactie voor de twijfelaars.

Voor de elektronische muziekliefhebber is er ook tijdens Eurosonic/Noorderslag veel te doen. Dat begint op de donderdag in de Simplon, waar zowel in de bovenzaal als op de main stage een interessante line-up geprogrammeerd is. In de bovenzaal is gekozen voor de combinatie van indie en elektronisch met namen als Knalpot en Palmbomen. Op de main stage heeft men geprobeerd te sturen naar meer hiphop, met Kraantje Pappie als opener. Toch zou ik zelf namen als Mount Kimbie en James Blake, met hun post-dubstep sound, ook onder het elektronische muziek genre scharen. James Blake is 'one to watch': met zijn debuutalbum in het vooruitzicht wordt hij door velen al als de man van 2011 genoemd. Voor meer disco en electro kan men de volgende dag terug keren op deze locatie voor acts als Mocharchy en Retro/Grade.

Op de vrijdag kan er ook genoten worden van Brandt Brauer Frick, een live-act die met de meest uiteenlopende instrumenten als drums, een klokkenspel en een harp, dance weten neer te zetten. Het drietal bracht in november hun album You Make Me Real uit waar ook het aanstekelijke nummer Bop op staat. De videoclip die bij dit nummer is gemaakt geeft een prachtige kijk op hoe zij hun nummers in elkaar zetten. Diezelfde avond kunnen de voetjes van de vloer met het Noorse duo Ost & Kjex, te vinden in Huis de Beurs. Afgelopen zomer brachten ze hun tweede album Cajun Lunch uit op het Hamburgse label Diynamic. Op het album is onder andere de dancefloor hit Continental Lover te vinden, waarvan ook al een aantal populaire remixes door onder andere Stimming en Pawas zijn geproduceerd.

Ook op Noorderslag zijn een aantal leuke, Nederlandse acts geprogrammeerd, waarbij dubstep toch de overhand heeft. Zo staan later op de avond in de kelder de dubstep duo’s Gomes vs. Brutuzz en Nicon vs Akkachar, die vermoedelijk de tent gaan afbreken. Voor wie nog niet genoeg heeft gehad: let ook even op de avonden die zich buiten Eurosonic/Noorderslag afspelen. Zo hebben 1 Management, Fire In The Disco en het Klopfgeist Label de handen ineengeslagen en  organiseren zij op vrijdag en zaterdag in Klup een heuse Eurosonic afterparty met een interessante line-up die bestaat uit onder andere Kaiserdisco, Edwin Oosterwal, Jeff Moore en Taras van de Voorde. Verder is er in het housetempeltje van Groningen, Pand48, op de zaterdag een nieuwe Eye Nexus Broadcast met als headliner Unders.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen