Eurosonic: tips van de redactie deel 2 Eurosonic: tips van de redactie deel 2

De tips van Ennio Wolsink

, Ennio Wolsink (tekst)

Eurosonic: tips van de redactie deel 2

De tips van Ennio Wolsink

Ennio Wolsink (tekst) ,

Groningen wordt de komende week weer overspoeld met muziek. Of je het nu wil of niet, deze week kun je niet om de bands, dj’s en andersoortige artiesten heen. Maar wat te doen met je tijd? Een paar goede tips van de redactie voor de twijfelaars.

De tips van Ennio Wolsink

Groningen wordt de komende week weer overspoeld met muziek. Of je het nu wil of niet, deze week kun je niet om de bands, dj’s en andersoortige artiesten heen. Maar wat te doen met je tijd? Een paar goede tips van de redactie voor de twijfelaars.

Mocht je al op de woensdag beginnen dan moet je zeker even om 20:45 De Spieghel in de Peperstraat binnenlopen om dan op de bovenste verdieping Tommy Ebben & The Small Town Villains te zien spelen. De jonge singer-songwriter Tommy Ebben maakt zeer overtuigend roots/folk/rock 'n roll en doet oude tijden herleven.

Op de vrijdag kan je om 21:00 in het Buckshot Café aan het Zuiderdiep vlak naast de Pathé bioscoop van een akoestisch optreden van de Groningse singer-songwriter Tamar Lewis genieten. Geïnspireerd door artiesten zoals Brooke Fraser en Amos Lee maakt zij hartverwarmende en oprechte folkpop liedjes die je lang bij zullen blijven.

Clare Maguire (Groot-Britannië) maakt ronduit epische popmuziek waarbij vooral haar volle en krachtige stem direct de aandacht trekken en je kippenvel bezorgen. Zeer indrukwekkende dame. Zij is vrijdag te bewonderen in het Grand Theatre aan de Grote Markt vanaf 21:30.


Een absolute aanrader, zeker voor de mensen die dit jaar geen kaartje voor Eurosonic of Noorderslag hebben weten te bemachtigen, is het gratis
Eurosonic Air podium op de Grote Markt, zowel donderdag als vrijdag. Grote Nederlandse namen zullen hier de revue passeren. Wat dacht je van Waylon, Alain Clark, Caro Emerald op de donderdag en Kraak & Smaak, Rigby en Racoon op de vrijdag? Stuk voor stuk geweldige artiesten. Als er verder niet in de stad tijdens Eurosonic Noorderslag honderden bands zouden spelen, is alleen al het aanbod van Eurosonic Air op zichzelf voldoende voor twee vrij volle avonden uitstekende entertainment.

Een andere must-see is de Berlijnse pianist Nils Frahm. Op vrijdag zal hij om 20:45 in de Schouwburg/Kruithuis zijn experimentele en elektronische interpretatie van klassieke muziek en opera ten gehore brengen. Een ware 21-eeuwse virtuoos wiens muziek je diep zal raken.


Liefhebbers van wereldmuziek in een dance/pop sausje moeten zeker niet het optreden van de swingend zwoele Oquestrada uit Portugal overslaan. Zij staan vrijdag om 22:55 in de Schouwburg en zullen daar hoogstwaarschijnlijk iedereen in Amerikaans-Latijnse sferen doen dansen.


Voor de techno liefhebber die het akoestische en het experimentele niet schuwt zal The Brandt Brauer Frick Ensemble een aangename verrassing betekenen. Om 20:00 zal dit orkest vrijdag in de Schouwburg laten horen hoe techno, doorgaans enkel geproduceerd op de computer en/of synthesizer, en “conventionele” instrumenten prima door één deur kunnen. Het is lekker, en het is anders.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen