Eurosonic randprogrammering: Subroutine Cares en Woost Presents An Evening Of Fine Music

Undergroundlabel Subroutine Records en Plaza Danza programmeren dwars door Eurosonic heen

André Eggens (tekst en foto) & Iris Engelsman (tekst) ,

Voor de vele mensen zonder kaartje voor Eurosonic is er deze week meer dan genoeg te beleven. Zo organiseert het Groningse label Subroutine Records dit jaar bijvoorbeeld alweer voor de derde keer een gratis showcase festival. In Plaza Danza vind je op vrijdag 14 januari Woost Presents An Evening Of Fine Music.

Undergroundlabel Subroutine Records en Plaza Danza programmeren dwars door Eurosonic heen

Voor de vele mensen zonder kaartje voor Eurosonic is er deze week meer dan genoeg te beleven. Zo organiseert het Groningse label Subroutine Records dit jaar bijvoorbeeld alweer voor de derde keer een gratis showcase festival. Op donderdag en vrijdag spelen er 16 bands in Ierse Pub O' Ceallaigh (Ged. Kattendiep) en Kult (Steentilstraat). En op de vrijdag 14 januari vind je Woost Presents An Evening Of Fine Music in Plaza Danza aan het Boterdiep.

Vorig jaar stond er een lange rij voor de deur van de Kult, dus zorg dat je op tijd bent voor het mini-festival Subroutine Cares. Ze hebben dit jaar weer een sterke programmering en het lef om gewoon dwars door Eurosonic heen te gaan. Er spelen niet alleen bij het label aangesloten bands, maar ook bands waarvan ze vinden dat ze een plek verdienen dit weekend. Een deel van de programmering is dit jaar tot stand gekomen door een samenwerking met Lepel Concerts.

Onder andere de volgende bands zullen spelen: Spilt Milk, Eklin, Passengers, The Subhuman, AC Berkheimer en Katadreuffe. Voor het gehele programma zie: http://www.subroutine.nl/cares/

Op vrijdag 14 januari is er vanaf 19:00 in Plaza Danza aan het Boterdiep Woost Presents An Evening of Fine Music, met - uiteraard - Woost zelf, samen met collega-muzikanten Marike Jager, Cool Genius, Lavalu en Marlon Penn. Woost bestaat uit Koen-Willem Toering, Gijs Coolen, Erik Harbers en Nicky Hustinx. De heren omschrijven zichzelf als een viermanschap dat al enige jaren geregeld bij elkaar ‘kruipt’. De songs van Woost klinken gruizig en stoer als rocksongs uit de jaren zeventig en negentig. Robuust als Radiohead en Motorpsycho, harmonisch als The Beatles. Het resultaat is een dynamische sound die niet alleen op cd, maar ook live moeiteloos overeind blijft. Voor meer info zie: http://plazadanza.nl