Dance Agency Groningen trapt af met een geslaagde avond techno Dance Agency Groningen trapt af met een geslaagde avond techno

Nieuw Gronings boekingskantoor laat zich zien

, Tekst: Anne Bouma Foto's: Niels Cornelis Meijer

Dance Agency Groningen trapt af met een geslaagde avond techno

Nieuw Gronings boekingskantoor laat zich zien

Tekst: Anne Bouma Foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Vrijdag 21 januari vond in Pand48 de kick off plaats van het nieuwe boekingskantoor Dance Agency Groningen. Met een flinke gastenlijst en een zeer gevarieerd aanbod aan artiesten beloofde het een drukke en interessante avond te worden. 3VOOR12/Groningen was er bij

Nieuw Gronings boekingskantoor laat zich zien

Vrijdag 21 januari vond in Pand48 de kick off plaats van het nieuwe boekingskantoor Dance Agency Groningen. Met een flinke gastenlijst en een gevarieerd aanbod aan artiesten beloofde het een drukke en interessante avond te worden. 3VOOR12/Groningen was er bij.

Dat het een officiële besloten opening is wordt al duidelijk aan de deur: twee leuke dames beheren netjes de gastenlijst en elke bezoeker krijgt een glaasje prosecco bij binnenkomst. Vanwege de grootte van Pand48 en het aantal verwachte bezoekers is zo’n besloten karakter duidelijk de beste optie.

Hoewel Jay Christian al om negen uur begon met zijn set duurt het een tijdje voordat Pand48 echt vol loopt. De avond is ingedeeld in een duidelijke en logische time-table, met aan het begin van de avond meer house en disco, gevolgd door deep- en techhouse en daarna de hardere techno en detroit-techno. Het publiek blijkt van alles gediend te zijn, hoewel de dansvloer pas vanaf half twaalf echt vol wordt. Dit is jammer voor Riso en Jay Christian, dj’s met een zeer eigen stijl die meer georiënteerd is op disco en house, maar zij weten de avond wel goed in te luiden.

Bijna alle dj’s kiezen voor het bekende repertoire, wat bij het publiek zorgt voor veel herkenning en waarmee de dj's zichzelf duidelijk profileren. Miguel en K.Cee zijn beiden geen residents van Pand48 en staan er daarom minder vaak geprogrammeerd. Zij hebben hierdoor de kans om zich nog eens extra goed in de kijker te zetten. Helaas missen er ook twee namen deze avond. Housedieren, een live-act, en Freak Strano, beide acts met een geheel eigen stijl die zeker nog iets kunnen toevoegen aan de line-up.

Opvallend en erg fijn is dat alle artiesten een eigen, ontwikkelde sound weten te brengen, wat automatisch ook betekent dat er voor ieder wat wils is. Nadat Miguel en Milan Meyberg het publiek los weten te krijgen, blijft de dansvloer de rest van de avond goed gevuld met zowel fans als liefhebbers. Er is sprake van een onvermoeid enthousiasme, zowel bij de dj’s als het publiek, wat vanavond maakt tot de perfecte kick off van een boekingskantoor dat veel belooft voor de toekomst van de Groningse house en techno scene, en die daarbuiten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen