Eefje de Visser verovert Noorderzon Eefje de Visser verovert Noorderzon

Meeslepende muziek en verrassende verhalen in de Spiegeltent

, Tekst: Ingrid de Vries

Eefje de Visser verovert Noorderzon

Meeslepende muziek en verrassende verhalen in de Spiegeltent

Tekst: Ingrid de Vries ,

In 2009 viel Eefje de Visser al op door haar originaliteit toen ze de Grote Prijs van Nederland won. Vele optredens volgden en in januari 2011 kwam het debuutalbum De Koek uit. Op 20 augustus staat Eefje de Visser op Lowlands, maar de Noorderzon-bezoekers kunnen haar al een dag eerder zien in Groningen

Meeslepende muziek en verrassende verhalen in de Spiegeltent

In 2009 viel Eefje de Visser al op door haar originaliteit toen ze de Grote Prijs van Nederland won. Vele optredens volgden en in januari 2011 kwam het debuutalbum De Koek uit. Op 20 augustus staat Eefje de Visser op Lowlands, maar de Noorderzon-bezoekers kunnen haar al een dag eerder zien in Groningen.

In de Spiegeltent is het levendig en druk. Toch verstommen alle gesprekken zodra Eefje de Visser met haar toetsenist het podium betreedt. Het publiek krijgt een lieflijk eerste nummer voorgeschoteld. De stem van Eefje klinkt warm, soms zacht, maar is altijd te volgen. Haar stem vertelt een verhaal dat weet te boeien. Een mooi verhaal dat nergens sentimenteel dreigt te worden.

Tijd om weg te zinken in romantische gevoelens heeft het publiek trouwens niet, want tijdens het tweede nummer pakt Eefje de Visser flink uit. Met nu vier muzikanten laat zij de temperatuur in de tent stijgen. Gaandeweg valt het op dat ieder nummer een eigen sfeer heeft. Dat brengt met zich mee dat Eefje de Visser snel moet schakelen in haar emoties. Muzikaal gezien lukt dit prima.

Haar enthousiasme om op het podium te staan, verbergt ze niet en dat levert soms mooie situaties op. Zo zingt zij over verraad -een onderwerp wat niet zulke aardige kanten heeft- en zegt daarna met een glunderend gezicht tegen het publiek: “Wat fijn dat jullie met zoveel mensen zijn gekomen.”

Het eerste deel van het nummer Schotland zingt zij zonder enige vorm van begeleiding. Een gewaagde keuze, maar iedereen blijft aandachtig luisteren. “Jullie waren zo stil,” zegt Eefje de Visser blij.

De nummers die Eefje de Visser laat horen in de Spiegeltent gaan over het dagelijkse leven, de liefde en over mensen. Alle teksten zijn goed te volgen, maar blijven verrassend. De nummers zijn gevoelig, zonder week te worden. Het nummer Herinneringendingen, dat over een vrouw vertelt die haar herinneringen koestert, is hiervan een voorbeeld.

Behalve bijzondere teksten, valt ook de muziek op van Eefje de Visser en haar muzikanten. Hierbij is er veel variatie in instrumenten. Naast gitaar, slagwerk en toetsen, wordt er gespeeld op trompet en hoorn. Met een trommelstok op een groot blik slaan? Dat klinkt ook prima.

Als toegift wordt het ingetogen nummer Als Je Naast Me Loopt gespeeld. Op het podium is alleen nog maar Eefje de Visser te zien en haar gitaar. Eenzaam hoeft ze zich niet te voelen. Menig Noorderzon-bezoeker heeft Eefje de Visser allang in zijn of haar hart gesloten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen