Audio Adam laat flink van zich horen als kersvers 3FM Serious Talent Audio Adam laat flink van zich horen als kersvers 3FM Serious Talent

Genomineerd namens de provincie Groningen voor de Sena Performers Popnl Award

, Tekst: Ingrid de Vries

Audio Adam laat flink van zich horen als kersvers 3FM Serious Talent

Genomineerd namens de provincie Groningen voor de Sena Performers Popnl Award

Tekst: Ingrid de Vries ,

De vier bandleden van de alternatieve popband Audio Adam houden niet van stilzitten. Dat werd een half jaar geleden al duidelijk, toen bandlid Jasper Dijkstra (gitarist) werd geïnterviewd door 3VOOR12Groningen. De band had toen een nominatie voor de Sena Performers POPnl Award én voor 3FM Serious Talent in de wacht gesleept. Inmiddels is Audio Adam officieel uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. En dat is niet het enige nieuws

Genomineerd namens de provincie Groningen voor de Sena Performers Popnl Award

De vier bandleden van de alternatieve popband Audio Adam houden niet van stilzitten. Dat werd een half jaar geleden al duidelijk, toen bandlid Jasper Dijkstra (gitarist) werd geïnterviewd door 3VOOR12Groningen. De band had toen een nominatie voor de Sena Performers POPnl Award én voor 3FM Serious Talent in de wacht gesleept. Inmiddels is Audio Adam officieel uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. En dat is niet het enige nieuws.

Eind mei had Audio Adam een nieuwe single uitgebracht: Hands Off Me. Dit nummer staat samen met de track Stay Up Later op een schijf die o.a. via de website van de band verkrijgbaar is. Hoewel deze nummers in het verlengde liggen van eerdere opnames, wordt het nieuwe materiaal makkelijker opgepikt door de media. Dit heeft ermee te maken dat Audio Adam ervoor gekozen heeft om deze tracks in een hoge kwaliteit uit te brengen. Beide nummers zijn opgenomen in de Bullet Sound studio's. Dit pakte goed uit. Hands Off Me bereikte 3FM.

 

 

Op donderdag 11 augustus tussen 8:00 en 9:00 hebben de leden van Audio Adam behoorlijk wat 3FM-luisteraars wakker geschud door live op de radio hun tv uit het raam te gooien. Maar er was ook aandacht voor het serieuzere werk. De band werd uitgebreid geïnterviewd en er waren drie nummers te beluisteren. Een dag na deze uitzending spreek ik met Jasper Dijkstra over de betekenis van 3FM Serious Talent voor Audio Adam. Naast dat Serious Talent goed is voor de naamsbekendheid, valt hem op dat de band vaker wordt geboekt en ook sneller wordt gevraagd om een optreden te doen. Jasper: "Dit is de kans om ons te laten horen aan een heel groot publiek. Dit moment kunnen we zelf maken of breken."

Voorlopig hoeft de groep zich geen zorgen te maken. Het afgelopen half jaar is erg succesvol geweest. Audio Adam heeft meerdere keren op een groot podium gestaan, zoals het Bevrijdingsfestival in Zutphen. Ook trad de band op in het voorprogramma van Scouting for Girls op poppodium 013 in Tilburg. Dat Audio Adam steeds meer in de schijnwerpers staat, blijkt ook uit het feit dat de band geselecteerd is voor de Popronde 2011: een reizend muziekfestival voor opkomende bands en muzikanten. Audio Adam heeft hiervoor meerdere boekingen staan in heel Nederland. De band kijkt erg naar deze optredens uit.

Ook heeft Audio Adam op 27 augustus de eer om de provincie Groningen te vertegenwoordigen in De Melkweg Amsterdam voor de Sena Performers Popnl Award. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk boekingen te krijgen. Jasper: "Voor Audio Adam kan dit ook erg belangrijk worden, omdat boekers en programmeurs ons zien spelen. Je kunt dus echt shows winnen. Maar ook als je niet geboekt wordt, win je al door daar te mogen staan. Het is een toffe ervaring en we doen ons uiterste best."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen