Wakker vult gat op in de Groningse electro-scene Wakker vult gat op in de Groningse electro-scene

Tweede editie van electro-feest afgelopen vrijdag in Vera

, Tekst en foto's: Niels Cornelis Meijer

Wakker vult gat op in de Groningse electro-scene

Tweede editie van electro-feest afgelopen vrijdag in Vera

Tekst en foto's: Niels Cornelis Meijer ,

Liefhebbers van techno of drum 'n bass komen in Groningen aardig aan hun trekken. Anders is het voor electro-heads. Er zijn weinig feestjes in de Stad en er komen maar zeer sporadisch grote namen. De jongens van Breed zien dat liever anders en organiseren Wakker, een feest voor liefhebbers van beukende beats. Afgelopen vrijdag was de tweede editie in Vera

Tweede editie van electro-feest afgelopen vrijdag in Vera

Liefhebbers van techno of drum 'n bass komen in Groningen aardig aan hun trekken. Anders is het voor electro-heads. Er zijn weinig feestjes in de Stad en er komen maar zeer sporadisch grote namen. De jongens van Breed zien dat liever anders en organiseren Wakker, een feest voor liefhebbers van beukende beats. Afgelopen vrijdag was de tweede editie in Vera.

De headliners zijn Sound of Stereo en Nobody Beats The Drum, verder draaien de Groningers Breed en Druktemakers. De laatstgenoemden mogen openen en hoewel het op de dansvloer nog niet druk is doen ze hun naam eer aan. Aan het eind van Druktemakers' dj set gaat het aardig los op de dansvloer.

Daarna is het de beurt aan Sound of Stereo, twee Vlaamse knapen en rijzende sterren in electro en fidget house. In Groningen kunnen ze de Belgische beats ook waarderen, van stugheid is op de dansvloer niet veel te merken.

Veel mensen komen vanavond voor Nobody Beats The Drum, dus het is hen vergeven dat de lange intro de vaart er wat uit haalt. Ondertussen is er trouwens wel van alles te zien; overal synthesizers, sample-apparaten, kabeltjes, knopjes, laptops en drie grote schermen met lijpe projecties. Wanneer de bass erin knalt zie je waarom Nobody Beats The Drum ervan houdt om haar publiek te tarten met lange intro's. Een vlaag euforie gaat over de dansvloer en her en der beginnen mensen spastisch te springen. Dit lijkt erop. Tegen het eind van het optreden ontstaat zelfs een bescheiden pit.

De overgebleven tijd wordt volgemaakt door Breed, een Gronings DJ duo dat is gespecialiseerd in knallende electro en aanverwante muziekstijlen. Je kunt zien dat ze dit niet voor het eerst doen: vakkundig wordt het laatste beetje energie uit de benen van de bezoekers gebeukt.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen