Rococo: veelbelovend fris Rococo: veelbelovend fris

Lokaal bandje downstage

, Tekst: Willemien Bouwers Foto's: Harold Zijp

Rococo: veelbelovend fris

Lokaal bandje downstage

Tekst: Willemien Bouwers Foto's: Harold Zijp ,

De kelderbar in Vera is afgeladen voor het optreden van Rococo. Stonden ze enige tijd geleden nog in de grote zaal als voorprogramma van The Drums, dit maal ging alle aandacht naar henzelf. En die aandacht wisten ze zonder enige moeite vast te houden.

Rococo is een indie-pop bandje uit de stad en bestaat uit de tweeling Jorinde (gitaar/backing vocals) en Doortje Hiddema (zang/bas) en drumster Marjolein Huisinga.  Een avond Rococo omschrijven zij zelf als ‘a lethal night out with a bittersweet ending’ en die omschrijving klopt aardig.

De drums is vrij uptempo, waardoor het dansgehalte van de nummers hoog is. De ietwat cynische teksten,  goede samenzang en vrolijke melodieën zorgen voor een fris geluid, die doet denken aan The Ting Tings. Opvallend goed is de Engelse uitspraak van de lead zangeres, waardoor je niet het gevoel hebt naar een Nederlandse band te luisteren. De nummers zijn catchy en energiek.  Er wordt dan ook volop gedanst in de kelderbar.

Het samenspel mag dan wat strakker en technisch gaat er het één en ander mis, toch is het optreden in Vera een succes. In het najaar verschijnt de EP. Rococo treedt de komende maand onder andere op tijdens Zwemfest.  Helaas staan er verder nog geen optredens gepland voor dit najaar, maar houd deze veelbelovende band in de gaten!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen