Uit De Klei Getrokken - Nr. 3 Uit De Klei Getrokken - Nr. 3

Week 42

, Tekst: André Eggens, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken - Nr. 3

Week 42

Tekst: André Eggens, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink ,

Reeds zijn we toegekomen aan alweer de derde editie van onze nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. In deze rubriek besteedt 3VOOR12/Groningen extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad èn provincie. Klik snel verder om te lezen over MakeBelieve, Stefan van de Sande, Swingin' Groningen en Flux.

Week 42

Reeds zijn we toegekomen aan alweer de derde editie van onze nieuwsrubriek Uit De Klei Getrokken. In deze rubriek besteedt 3VOOR12/Groningen extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad èn provincie. Mocht je nog een leuk nieuwtje voor ons hebben, ons redactie e-mailadres kan je vinden onderaan dit artikel.

MakeBelieve presenteert haar eerste album City Lights op vrijdag 22 oktober in Simplon. Dat is opmerkelijk want deze Groningse band bestaat al vier jaar en was ook zonder eigen plaat al zeer succesvol. Zo werden ze uitgeroepen tot Serious Talent bij 3FM en stonden ze op Lowlands en Sziget. De optredens van MakeBelieve brengen steevast een grote schare enthousiaste fans op de been. Om deze veelal jonge fans financieel tegemoet te komen wordt het album verspreid over 3 EP's. De eerste EP komt met een verzamelhoes waar de andere twee ingestopt kunnen worden. Bij de laatste twee EP's belooft de band zijn fans in de watten te leggen met andere “te gekke” extra's.

Ook Groninger folk-zanger Stefan van de Sande heeft een nieuwe plaat gemaakt, Beer Trap Series. Deze presenteert hij op 13 november in Thesinge. Leuk detail is dat het een dubbelaar is. Op de eerste cd horen we nummers die in één take opgenomen zijn. Op de tweede cd staan tracks die in de studio zijn geproduceerd. Beide platen geven een goeie indruk van de Groninger folkzanger. De onetakers voelen aan als een privé-optreden van Stefan. Op de eerste rang maak je kennis met zijn gevoelige stem en gitaarspel. Op de tweede cd zijn folksongs in vol ornaat te horen. De sound is iets minder persoonlijk maar krijgt meer dynamiek en instrumentatie waardoor een dromerig muzieklandschap ontstaat waar de Sande's stem je doorheen leidt. Wie op 13 november niet naar Thesinge kan komen zou als hij daarvoor een ticket wil kopen op 4 november in het Folklore Centrum in Stockholm in Zweden terecht kunnen. Op uitnodiging van folklegende Izzy Young mag van de Sande ook daar zijn dubbelaar komen promoten.

Er deden de laatste tijd enige geruchten de ronde over een terugkeer van het festival Swingin' Groningen. Het NS Try Out Festival dat kort geleden werd gehouden zou daar zelfs een voorproefje van zijn. Een beetje vreemd, want wat heeft een kleinschalig festivalletje op een station te maken met een groot festival op de Grote Markt? Het zal wel. De geruchten blijken inmiddels waar te zijn. Het festival keert weer terug en zal volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid op 23, 24 en 25 juni plaatsvinden. Meer info op de website van Swingin' Groningen: http://www.swingingroningen2011.nl.

Flux, het alter ego van de Groningse zangeres/toetseniste Irene Wiersma, maakt wonderlijke Nederlandstalige popmuziek met surrealistische teksten. Recent heeft zij een nieuw album uitgebracht en 10 oktober gepresenteerd in Paradiso: Pluimgewichten. Op donderdag 21 oktober kan je haar gratis horen spelen in de Plato, vanaf 17:00. Mocht je dat missen kan je ook nog de volgende dag, vrijdag 22 oktober vanaf 20:30 (ook gratis entree), in Vera terecht: dan zal Flux ook daar een CD-presentatie geven.


Heb je tip voor de redactie voor de volgende Uit De Klei Getrokken? Stuur dan even een mailtje naar redactie@3voor12groningen.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen