Uit De Klei Getrokken - Nr. 2 Uit De Klei Getrokken - Nr. 2

Week 40

, Tekst: André Eggens, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken - Nr. 2

Week 40

Tekst: André Eggens, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink ,

En we zijn weer terug met een nieuwe editie van Uit De Klei Getrokken! In deze nieuwe rubriek van 3VOOR12/Groningen besteden wij extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad èn provincie.

Week 40

En we zijn weer terug met een nieuwe editie van Uit De Klei Getrokken! In deze nieuwe rubriek van 3VOOR12/Groningen besteden wij extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad èn provincie. Uit De Klei Getrokken is ook dè rubriek om te lezen voor korte nieuwtjes met een duidelijk Groninger, lokaal karakter. Wij zijn op het moment steeds meer contacten aan het leggen met Groninger bands, podia en evenementenorganisaties, maar wij horen graag van nog meer mensen als zij een leuk nieuwtje hebben. Ons redactie e-mailadres kan je vinden onderaan dit artikel.

Groningsch Peil: grootste Groninger muziekfestival ooit met alleen Groninger bands!
PopGroningen organiseert op 28 en 29 oktober Groningsch Peil. Verdeeld over twintig locaties zullen meer dan 65 bandjes en dj's hun kunnen laten zien. De acts komen allemaal uit de stad of provincie Groningen en daarmee is het festival een echte showcase van wat Groningen op dit moment te bieden heeft aan veelbelovend talent.
Op donderdag 28 oktober opent het festival in Het Pakhuis en Het Platformtheater. De dag erna gaat het echt los en kun je in twintig verschillende cafés en clubs terecht voor livemuziek. Enkele voorbeelden van deelnemende acts zijn: The Monroes, Noint, Vence, Svetkoff Lamps, Rococo, Tarball, Eisenhower, Spotrockers, Strano, Danny da Costa, The Swains, Mr. Wallace, Jay P. en dus nog vele anderen. Voor meer informatie zie de Twitter-account van Groningsch Peil: http://twitter.com/groningschpeil.

OOG TV zoekt muzikanten!
Ook stadsomroep Oog heeft hart voor de lokale muziekscene. Voor het programma Stug willen ze het tot stand komen van de volgende 'studentenhit' van Groningen in beeld brengen. Vijf acts worden in het programma gevolgd. Het begint met het schrijven van het nummer en eindigt met een optreden in Simplon. Daarnaast moeten de acts met elkaar de competitie aangaan. De winnaar krijgt studiotijd, airplay en een videoclip.
Er is in het programma ruimte voor artiesten uit alle genres, of dat nu punk is, techno of schlager. Wel moet het merendeel van de formatie bestaan uit Groninger studenten. Kijk voor opgave en meer informatie op de website van Oog: http://www.oogtv.nl/ontwikkelen/php/stugtv.php.

Popronde komt naar Groningen
Op donderdag 14 oktober doet Popronde Groningen aan. Vanaf 15.00 uur vinden er verrassingsshowcases van verschillende bands plaats in de Kunstbank. Vanaf 16.00 uur kunnen tekstschrijvers en componisten terecht in Simplon voor een info-middag georganiseerd door Buma/Stemra. Muziekliefhebbers kunnen vanaf 20.30 hun hart op halen met muziek van allerlei Nederlandse bands op verschillende locaties in de stad Groningen. En er is voor elk wat wils met uiteenlopende genres als singer/songwriter, electro, indie, noise, funk, pop, rock, en shoegaze. Kijk voor het complete programma op: http://www.popronde.nl/steden/Groningen/.

Hardrock/metal avonden in Café Crowbar
Wie zin heeft in een avondje hardrock en metal, moet zeker eens een keertje een bezoek brengen aan café Crowbar in de Pluimerstraat. Daar treden bijna elke week hardrock/metal bands op en af en toe muzikanten/dj's in een andere genre zoals electro. In ieder geval beklimmen Long Dong Zilver en Antares uit Italië het podium van Café Crowbar op vrijdag 8 oktober. Zeker de moeite waard als je van garage rock-’n-roll houdt. Kijk voor het programma op: http://www.myspace.com/cafecrowbar

Café De Walrus: Another R'NR Nite
Vrijdag 24 september presenteerde Café De Walrus een compilatie-cd genaamd Another R'NR Nite, met daarop zestien nummers van zestien bands die de afgelopen zes jaar in het café hebben opgetreden. Café De Walrus heeft ons gevraagd deze CD op de luisterpaal te zetten. Aangezien we voor 3VOOR12/Groningen (nog) niet onze eigen luisterpaal hebben, doen we het zo:


Tenslotte: concerten in de provincie
We sluiten deze editie van Uit De Klei Getrokken af met een opsomming van een aantal concerten die de komende weken zullen plaatsvinden in de provincie.

10-10 Ernzt Jansz Zingt Bob Dylan - Cultuurcentrum Van BereSteijn, Veendam (meer info)
13-10 Trijntje Oosterhuis - Theater Geert Teis, Stadskanaal (meer info)
15-10 Leoni Jansen - Cultureel Centrum De Molenberg, Delfzijl (meer info)
16-10 All About Music (6 live bands) - Het Wapen Van Oudeschans, Oudeschans (meer info)
22-10 Nope is Dope (house/eclectric/club) - Fox, Stadskanaal (meer info)

Heb je tip voor de redactie voor de volgende Uit De Klei Getrokken? Stuur dan even een mailtje naar redactie@3voor12groningen.nl!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen