Rudy & His Fascinators en Boogie Chillers lekker op dreef Rudy & His Fascinators en Boogie Chillers lekker op dreef

Groninger dubbel boeit vol Viadukt

, Tekst en foto's: Harold Zijp

Rudy & His Fascinators en Boogie Chillers lekker op dreef

Groninger dubbel boeit vol Viadukt

Tekst en foto's: Harold Zijp ,

Een vol Viadukt begroet twee Groninger bands van uiteenlopend pluimage met een gemeenschappelijke liefde. De Boogie Chillers zoeken de blues in het zompige delta gebied en refereren aan grootheden als Jon Spencer. Rudy Lentze laat zijn Indische roots doorklinken in zijn versie van songs als de “Mailman’s Blues”

Groninger dubbel boeit vol Viadukt

Een vol Viadukt begroet twee Groninger bands van uiteenlopend pluimage met een gemeenschappelijke liefde. De Boogie Chillers zoeken de blues in  het zompige delta gebied en refereren aan grootheden als Jon Spencer. Rudy Lentze laat zijn Indische roots doorklinken in zijn versie van songs als  de “Mailman’s Blues”.

De Boogie Chillers zijn een relatief nieuwe band, maar er spelen wel een paar oudgedienden in. Zo zien we daar Green Hornet drummer Koos Borgman. Gitarist Taede is ook allang actief in diverse bands. Ze spelen hier en daar nog wat onwennig maar de garageblues is wel pakkend en zo’n trio kan alleen nog maar groeien door veel samen te spelen.

Rudy Lentze – vanavond met begeleiding van His Fascinators – heeft een schat aan ervaring die terug gaat tot de vroege jaren tachtig. Hij speelde o.a. met Appie Alberts in de Doctors en leverde onlangs zijn derde soloplaat af: Rudymentary. De plaat bevat verrassend lekker lome countryblues en pop, met veel dobro en mooie samenzang. Helaas zijn niet alle gasten die op de plaat Rudymentary meedoen aanwezig maar toch is het een geslaagd optreden waarin veel liedjes van de cd voorbij komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen