Popronde Hollandse Nieuwe podia in Groningen, Arnhem en Den Haag Popronde Hollandse Nieuwe podia in Groningen, Arnhem en Den Haag

Gratis bands kijken in Vera, The Stage en Het Koorenhuis

, Ingmar Griffioen

Popronde Hollandse Nieuwe podia in Groningen, Arnhem en Den Haag

Gratis bands kijken in Vera, The Stage en Het Koorenhuis

Ingmar Griffioen ,

Deze week komt de Popronde naar drie steden en dus kun je van donderdag tot en met zaterdag voor Hollandse Nieuwe podia terecht in respectievelijk Groningen, Arnhem en Den Haag. En voor veel gratis muziek uiteraard.

Gratis bands kijken in Vera, The Stage en Het Koorenhuis

Deze week komt de Popronde naar drie steden en dus kun je van donderdag tot en met zaterdag voor Hollandse Nieuwe podia terecht in respectievelijk Groningen, Arnhem en Den Haag. En voor veel gratis muziek uiteraard. In Groningen staat het Hollandse Nieuwe podium op de best denkbare plek: in Vera! In Arnhem moet je in The Stage zijn en in de Haagse binnenstad vind je het podium in het Koorenhuis.

Hollandse Nieuwe en Popronde komen naar je toe deze herfst. In 24 speelsteden verrijst een Hollandse Nieuwe podium en zo zagen we al elf Hollandse Nieuwe podia verrijzen tijdens de Poprondes in Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Maastricht, Deventer, Heerlen, Den Bosch, Almere, Utrecht en Wageningen. Deze week brengen de Popronde en Hollandse Nieuwe weer zes acts op de been op de Hollandse Nieuwe-acts podia in de Hofstad en de hoofdsteden van Groningen en Gelderland. In de geest van de Popronde zijn ook die avonden gratis te bezoeken. 3VOOR12/Lokaal is er uiteraard ook bij. Je vindt de aankondigen en verslaggeving van onze Lokaal-collega's in dit dossier.

In Vera gaat het donderdag laat op de avond los met eerst The Cosmic Carnival, de Grote Prijs-winnaars die live altijd een sterke set neerzetten met hun retro poprock. De afterparty is ook in Vera en daar houden de kleurrijke shoegazers van Eins, Zwei Orchestra het vaandel hoog. Als je in Arnhem nog nooit Café The Stage bezocht, is vanavond dé kans. Met optredens van achtereenvolgens de garage- en postpunkers van New YX, de Achterhoekse psychedelic bluesrock 'n roll-machine Automatic Sam en de uiterst energieke, kersverse Grote Prijs-finalist The Fudge. Het Koorenhuis in Den Haag heeft maar één Hollandse Nieuwe-act op het menu, maar dan hebben we het wel over Wild Bill & his Alabama Speed Steamers, die live hun naam in alle opzichten waarmaken.

Hieronder de tijdschema's van de Hollandse Nieuwe-podia. De rest van de Popronde-programmering vind je door op de site op de steden te klikken.

Donderdag 14 oktober
Vera, Oosterstraat 44, Groningen

23.00 uur: The Cosmic Carnival (Grote Prijs-winnende retro poprock)
00.15 uur: Eins, Zwei Orchestra (kleurrijk shoegazeduo)

Vrijdag 15 oktober
Café The Stage, Munterstraat 5, Arnhem
21.00 uur: New YX (garagerock/postpunk)
22.30 uur: Automatic Sam (bluesrock 'n roll uit de Achterhoek)
23.30 uur: The Fudge (opzwepende rock, electro en meer)

Zaterdag 16 oktober
Het Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag
20.15 uur: Wild Bill & his Alabama Speed Steamers (wilde speedrock)

-----------------------------------

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen