No Age, sonisch geweld(ig) No Age, sonisch geweld(ig)

Abe Vigoda bij vlagen indrukwekkend

, Wymer Praamstra (tekst)

No Age, sonisch geweld(ig)

Abe Vigoda bij vlagen indrukwekkend

Wymer Praamstra (tekst) ,

Zowel No Age als Abe Vigoda hebben net een nieuw album uit en ze touren samen door Europa. Op Everything In Between gaat No Age wat meer de diepte in, terwijl Abe Vigoda op Crush een behoorlijke muzikale switch maakt die goed lijkt uit te pakken. Voor een helaas niet erg volle Vera is te horen hoe de nieuwe nummers live klinken.

Abe Vigoda bij vlagen indrukwekkend

Zowel No Age als Abe Vigoda hebben net een nieuw album uit en ze touren samen door Europa. Op Everything In Between gaat No Age wat meer de diepte in, terwijl Abe Vigoda op Crush een behoorlijke muzikale switch maakt die goed lijkt uit te pakken.  Voor een helaas niet erg volle Vera is te zien hoe de nieuwe nummers live uitpakken.

Beide bands komen uit de inmiddels overbekende The Smell-scene uit Los Angeles en kwamen vrijwel gelijktijdig met een debuutalbum in de publiciteit. Qua muziek hebben de bands weinig overeenkomsten, waar No Age vrij minimaal enorm goede liedjes maakt, maakt Abe Vigoda erg drukke en overvolle nummers. De eerdere albums lieten een soort tropische punkrock horen, maar inmiddels hebben de synthesizers de overvloed, waardoor de muziek een beetje naar rockende chillwave neigt.

Bij vlagen maakt de band erg veel indruk, maar er zijn ook momenten waarop je als bezoeker helemaal verdwaald bent tussen de tribale drumritmes, snelle baslijnen, synthesizers en het noise-achtig gitaargeweld. Als elk instrument zijn plek heeft gevonden is het prachtig, maar te vaak klinkt Abe Vigoda als een verzameling muzikanten in plaats van een band. Ze hebben moeite elkaar in de muziek te vinden.

Al bij de eerste klanken van No Age gaan bij veel bezoekers de oordoppen in. Erg verstandig, want wie dat nalieten kwamen met een sterk gereduceerd hoorvermogen thuis. Als een trein denderen de sonische golven door Vera. En dan niet als zo’n lullig Arriva-treintje, eerder een goederentrein met minimaal 40 wagons. In dit geval is het prettig om er voor te springen.

In de set van een klein uur komt vooral het nieuwe album Everything In Between aan bod. Hoewel de plaat regelmatig een rustpuntje heeft is dit live veel minder het geval. De punkrock en niet de ambient noise heeft de overhand. Dankzij een extra muzikant klinken ook de nummers van debuutalbum Weirdo Rippers en doorbreekplaat Nouns een stuk voller.

No Age zorgt met drie man en evenveel instrumenten voor een geweldig concert dat nog lang na zal dreunen. Op het nieuwe album laten ze horen zich te blijven vernieuwen en verbeteren en vooral live zijn ze overweldigend. Hopelijk keren ze bij de volgende tour terug naar Groningen, om een dan wél volle Vera plat te spelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen