Uit De Klei Getrokken – Nr. 4 Uit De Klei Getrokken – Nr. 4

Week 45

, Tekst: André Eggens, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink

Uit De Klei Getrokken – Nr. 4

Week 45

Tekst: André Eggens, Niels Cornelis Meijer en Ennio Wolsink ,

Welkom bij de vierde editie van Uit De Klei Getrokken! In deze nieuwsrubriek van 3VOOR12/Groningen besteden wij extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad én provincie. Dit keer aandacht voor Radius, Tommy Ebben, Zeg Nee Tegen 70db en het technofeest Play, morgen in Huize Maas. Daarnaast hebben wij maar liefst TWEE prijsvragen. Tenslotte hebben wij wederom een provinciale concertagenda.

Week 45

Welkom bij de vierde editie van Uit De Klei Getrokken! In deze nieuwsrubriek van 3VOOR12/Groningen besteden wij extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad én provincie. Dit keer aandacht voor Radius, Tommy Ebben en het technofeest Play, morgen in Huize Maas. Daarnaast hebben wij maar liefst TWEE prijsvragen, met als prijzen een album van Jònsi en gratis kaarten voor het optreden van Perquisite a.s. vrijdag in Simplon. Tenslotte hebben wij wederom een provinciale concertagenda.

Nieuwe single Radius
Radius uit Grootegast presenteerde laatst in Vera zijn debuutalbum Universal Love Code: een degelijke plaat met veel invloeden uit verschillende rockgenres. Nu is het de beurt om de hitlijsten te bestormen met de single Where Do You Go. Nieuwsgierigen kunnen de single hieronder beluisteren, of op Youtube.

Radius - Where Do You Go


Tommy Ebben - nieuwe single en nieuw album
Ook Tommy Ebben heeft een nieuwe single: She Won't Tell. Deze track werd al eerder geselecteerd door Vodafone als achtergrondmuziek voor hun nieuwe campagne. Tommy Ebben staat op 19 november in Simplon met zijn band The Small Town Villains. Lees ook de cd-recensie die wij schreven naar aanleiding van Tommy Ebben's nieuwe album Dreamless Slumbers. 

Zeg Nee Tegen 70db
De gemeente Groningen heeft in zijn beleidsnota Feesten in Balans maatregelen geformuleerd om de geluidsnorm voor concerten buiten het stadscentrum aan banden te leggen. Dit heeft geleid tot een storm van protesten. Vandaag vergadert de gemeenteraad over de beleidsnota, terwijl de werkgroep Zeg Nee Tegen 70db buiten op de Grote Markt om 18:30 een ludiek stil protest organiseert. Voor meer informatie zie ons nieuwsartikel hierover van afgelopen maandag.

Prijsvraag Jónsi
Op 23 november staat Jónsi in de Oosterpoort, met Timbre Timbre als support. Jónsi is de zanger van Sigur Ros en de reacties op zijn optredens zijn legendarisch. Op Lowlands stonden er bijvoorbeeld stoere kerels te huilen. Dat verhaal wordt extra bijzonder als je je bedenkt dat de IJslandse zanger vaak niet eens in het Engels zingt, maar in het IJslands of in een door hemzelf verzonnen taal. Als de zanger eens in het Engels zingt is niet direct duidelijk waar het precies over gaat. De kracht van Jónsi is dus om een gevoel te vertolken dat boven de teksten uitstijgt. Bovendien overstijgt zijn muziek alle genres: muziekliefhebbers zijn het er over eens dat de muziek van Jónsi uniek is.

Wij mogen Jónsi's album Go verloten onder degenen die de volgende vraag goed beantwoorden: Op wat voor bijzondere manier bespeelt Jónsi zijn gitaar vaak? Stuur het antwoord naar redactie@3voor12groningen.nl en misschien maak jij kans om deze plaat te bemachtigen!
N.B.: Over de uitkomsten van de prijsvraag wordt niet gecommuniceerd, de winnaar wordt direct benaderd.

Play with Joris Voorn
Zoals onze verslaggever Niels Cornelis Meijer in zijn dubbelinterview met Groninger technotalenten harde Baas en Freak Strano aangaf: de lokale technoscene is hard aan het groeien. Donderdag 11 november zal Joris Voorn in Huize Maas tijdens de nieuwste editie van Play laten zien waarom hij wereldwijd een veelgevraagde dj is op technofeesten. Ook aanwezig deze avond zijn Hoge Toon, Sebastian Davidson 2.0 en Bojan Aleksander. Het feest begint om 23:00, entree is €9.

Prijsvraag Perquisite
Alsof het niet genoeg is dat we deze week al één prijsvraag hebben lopen zijn we in de gelegenheid gesteld om doodleuk met een tweede te komen! Voor het concert van Perquisite a.s. vrijdag 12 november in Simplon verloten wij 3 x twee kaarten. Lees het interview met Perquisite door onze redactrice Joséphine Kurvers hier en doe mee!

Provinciale concertagenda
14-11 Will Stevens (Groninger countryzanger) – Streekhistorisch Centrum, Stadskanaal (meer info)
13-11 De Stroatklinkers (Groninger bluegrass) – De Oude Remise, Nieuweschans (meer info)
18-11 Jeroen van Merwijk - Le Big Bazar (NL kleinkunst, Amerikaanse folk/blues)– Theater Geert Teis, Stadskanaal (meer info)
27-11 Popkoor Blue Happy - Bacon – Theater Tramwerkplaats O.G., Winschoten (meer info)

Heb je tip voor de redactie voor de volgende Uit De Klei Getrokken? Stuur dan even een mailtje naar redactie@3voor12groningen.nl!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen