The Ploctones spelen USVA plat The Ploctones spelen USVA plat

Anton Goudsmit laat zien wat 'ie waard is

, André Eggens (tekst en foto's)

The Ploctones spelen USVA plat

Anton Goudsmit laat zien wat 'ie waard is

André Eggens (tekst en foto's) ,

Gitarist en bandleider Anton Goudsmit heeft dit jaar de belangrijkste Nederlandse jazz award (de Boy Edgar prijs) gewonnen en dat zal Nederland weten ook. Met zijn band de Ploctones werkt hij een lange lijst van optredens af en woensdagavond was de USVA aan de beurt

Anton Goudsmit laat zien wat 'ie waard is

Gitarist en bandleider Anton Goudsmit heeft dit jaar de belangrijkste Nederlandse jazz award (de Boy Edgar prijs) gewonnen en dat zal Nederland weten ook. Met zijn band The Ploctones werkt hij een lange lijst van optredens af en woensdagavond was de USVA aan de beurt.

Gelukkig is de zaal goed gevuld en staan er geen tafeltjes opgesteld. The Ploctones weten van wanten en dus is het wel zo prettig om als publiek gewoon lekker dichtbij te kunnen staan. Op deze manier krijg je nog meer mee van het intense spel van deze topmuzikanten. Ze zijn bezig met het opnemen van nummers voor een nog uit te brengen live-cd en vanavond worden er ook opnames gemaakt. De sfeer zit er gelukkig goed in bij band en publiek, dus hopelijk komt er iets van het optreden op de cd.

The Ploctones is een band die zich lastig laat omschrijven, maar het is een stevig groovende, jazzrockband die niet vies is van een uitstapje richting latin, blues, pop of waar ze ook maar zin in hebben. Ook vanavond schiet het weer alle kanten op. Bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink leggen vaak een solide groove neer waarover frontman en gitarist Anton Goudsmit of saxofonist Efraim Trujillo gaan soleren. Maar dat gaat ook net zo makkelijk andersom. Het mooie aan deze band is dat iedereen gelijkwaardig is en een even grote rol speelt. Het is duidelijk dat elk lid zijn ei kwijt kan en met veel plezier speelt.

Wat deze avond opvalt aan het spel van The Ploctones, ten opzichte van bijvoorbeeld de laatste keer dat ze in de Oosterpoort speelden, is dat het iets rustiger lijkt geworden. Niet dat er niet meer geknald en gescheurd wordt, maar er komt ook wat ingetogener werk voorbij. En dat bevalt goed. Maar eigenlijk is alles wat deze band doet geweldig. Het enige minpunt dat je zou kunnen bedenken is dat ze niet vaak genoeg in Groningen spelen. Hun laatste cd heet 050 en dan ben je eigenlijk toch wel verplicht om minstens één keer per maand in Groningen te spelen. Hopelijk lezen ze dit.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen