Met Bertolf heb je Radiohead niet meer nodig Met Bertolf heb je Radiohead niet meer nodig

Singer-songwriter Bertolf presenteert nieuw album Snakes and Ladders

, Fokke Bouma (tekst & foto's)

Met Bertolf heb je Radiohead niet meer nodig

Singer-songwriter Bertolf presenteert nieuw album Snakes and Ladders

Fokke Bouma (tekst & foto's) ,

Bertolf was voorheen gitarist in de band van Ilse deLange maar is inmiddels sinds korte tijd met een reeds succesvolle solo-carrière als singer-songwriter bezig. Bertolf is door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent, zijn goed ontvangen debuutalbum For Life kwam vorig jaar uit en nu is het alweer de beurt aan het nieuwe album Snakes And Ladders.

Singer-songwriter Bertolf presenteert nieuw album Snakes and Ladders

Bertolf was voorheen gitarist in de band van Ilse deLange maar is inmiddels sinds korte tijd met een reeds succesvolle solo-carrière als singer-songwriter bezig. Bertolf is door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent, zijn goed ontvangen debuutalbum For Life kwam vorig jaar uit en nu is het alweer de beurt aan het nieuwe album Snakes And Ladders, welke hij afgelopen vrijdag presenteerde in Vera.

Het publiek wordt opgewarmd door singer-songwriter Ed Struijlaart en zijn begeleider, Michel van der Zanden. Ze zitten allebei op een barkruk, maar toch wordt dit een energiek half uur. Ondanks dat het de sterfdag van zijn vader is, heeft Struijlaart er duidelijk zin in en wisselt serieuze songs af met wat vrolijker materiaal. Het optreden eindigt in een nieuw mediaal gebeuren als Struijlaart zijn Twitter-account plugt en het publiek vraagt om het laatste nummer te filmen (zie hieronder).


Ed Struijlaart - Face Down @ Vera, Groningen

Hierna is het de beurt aan Bertolf, die de zijn nieuwste album Snakes and Ladders komt promoten. De naam van het album is als thema terug te zien in het decor op het podium: er zijn geschilderde slangen bij de instrumenten en ladders op de achtergrond.

Het publiek dat naar Vera is gekomen oogt jong. Maar als Bertolf vraagt hoeveel studenten er in de zaal zijn,  blijkt minder dan de helft te studeren. De zanger vertelt zelf ook een jaartje in Groningen gestudeerd te hebben. Blijkbaar kwam er weinig van dat studeren terecht, omdat hij volgens eigen zeggen meer tijd spendeerde in één van de gezellige  kroegjes die de stad rijk is.

Naast lekkere en poppy feelgood nummers van de nieuwe cd  speelt Bertolf ook Beggin', een cover van Madcon en Frankie Valli voor het oudere publiek. Deze cover van een cover is ook eens door hem gespeeld tijdens de ochtendshow van Giel Beelen.

Hoogtepunt tijdens het concert is wanneer Bertolf een cover speelt van het nummer Paranoid Android van Radiohead, minstens net zo goed als de gefaamde Britse band zelf zou kunnen. De band jamt lekker op het podium en het publiek in de zaal geniet met volle teugen. Indrukwekkend is de manier waarop het bandlid Bas Wilberink hierbij de zang van het eerste couplet voor zijn  rekening neemt. Na de toegift ging deze verslaggever maar snel naar huis om het album OK Computer weer eens op te zetten...


Bertolf covert Madcons' Beggin tijdens de ochtendshow van Giel Beelen

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen