Anneke van Giersbergen is ondanks al haar successen doodgewoon gebleven Anneke van Giersbergen is ondanks al haar successen doodgewoon gebleven

Clubtour ter promotie van nieuwe album Live In Europe

, Ennio Wolsink (tekst)

Anneke van Giersbergen is ondanks al haar successen doodgewoon gebleven

Clubtour ter promotie van nieuwe album Live In Europe

Ennio Wolsink (tekst) ,

Anneke van Giersbergen en haar begeleidende band Aqua de Annique deden afgelopen vrijdag Simplon aan, in het kader van hun clubtour waarbij ze het nieuwe live album Live In Europe promoten. Voor wie Anneke van Giersbergen niet niet kent: dertien jaar lang was zij het gezicht èn de stem van The Gathering. Inmiddels is ze al drie jaar voor zich zelf bezig, wat haar heel goed af gaat

Clubtour ter promotie van nieuwe album Live In Europe

Anneke van Giersbergen en haar begeleidende band Aqua de Annique deden afgelopen vrijdag Simplon aan, in het kader van hun clubtour waarbij ze het nieuwe live album Live In Europe promoten. Voor wie Anneke van Giersbergen niet niet kent: dertien jaar lang was zij het gezicht èn de stem van The Gathering. Inmiddels is ze al drie jaar voor zich zelf bezig, wat haar heel goed af gaat. Reeds heeft ze met Aqua de Annique al drie albums uitgebracht, te weten Air, Pure Air en In Your Room. Tevens is er nog een semi-akoestisch live-album verschenen samen met Danny Cavanagh, van de Britse metalband Anathema. Alsof dat niets is kwam ook nog 15 oktober het album Live In Europe uit.

In Simplon zet Anneke van Giersbergen samen met haar band een weergaloos optreden neer, waarbij de zangeres die geldt als één van de beste rockzangeressen die Nederland kent, zelf zichtbaar aan het genieten is. Behalve liedjes van haar eigen, nieuwe repertoire speelt ze ook enkele liedjes van The Gathering. Er komt zelfs een cover van de jaren tachtig klassieker Here Comes The Rain Again van Eurythmics voorbij.

Anneke van Giersbergen heeft een ontzettend leuke klik met het publiek en geeft blijk dat ze ondanks al haar successen ontzettend down to earth is gebleven. Na het optreden ging ze zelf nog cd's verkopen in haar standje in de zaal, van tevoren aangekondigd met: "komen jullie straks nog even kletsen in mijn winkeltje?" Ook vraagt ze of er later nog mensen met haar mee de stad in willen gaan, mensen van Simplon hadden haar namelijk getipt om naar de Shooters te gaan. Het is misschien een grapje maar in ieder geval erg ontwapenend. Al met al is haar hele optreden er één die je niet snel zal vergeten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen