Hex Dispensers terug in Vera

met de Vegas Kings als support

tekst en foto's: Harold Zijp ,

Na het verrassend sterke duo-optreden vorige week van Thee Spivs en The Vicars staat er wederom een punk/garage dubbel geboekt in de Vera. Is het opnieuw een geslaagde combinatie, en - belangrijker - weten de Hex Dispensers hun afgelopen jaren verworven reputatie waar te maken?

met de Vegas Kings als support

De Vegas Kings komen uit Brisbane, Australië en dat kun je horen ook. Niet alleen aan het bekende sympathieke  aussie geknauw van de beide zangers/gitaristen maar ook aan de sound die wat doet denken aan de bulldozerpunk van de Cosmic Psychos. Ozzies houden nu eenmaal door de bank genomen niet van moeilijkdoenerij en gaan recht op hun doel af;  en de Vegas Kings zijn hier een goed voorbeeld van. Een basgitaar vinden ze zelfs maar onnodige opsmuk, met twee gitaren en een drumstel kom je d'r ook wel. In Vera blazen ze in een dik half uur een stevige portie drie en vier akkoorden punk over de halfvolle zaal heen. Geen kost voor fijnproevers, maar patat is ook lekker.

De Hex Dispensers waren vorig jaar ook al in vera te bewonderen en maakten daar toen een verpletterende indruk. Ze hebben op basis van hun tot nu toe verschenen platen - in 2007 hun  titelloze debuut, top 5 in de vera poll meen ik,  en in 2009 een opvolger genaamd "Winchester Mysterie house" in ieder geval een reputatie opgebouwd als één van de opwindendste punkbands van het moment. Dat komt omdat ze niet alleen recht-toe-recht-aan punkrocken maar er ook hier en daar wat garagerock en andere invloeden in hun liedjes kruipen. bovendien hebben ze teksten die ergens over gaan en net even die invalshoek hier en daar die je net zou verwachten van een punkband.  Op het podium van vera verdween dat allemaal trouwens wel wat naar de achtergrond en bleef een punkrockshow over die -wederom- stond als een huis:  met pakkende liedjes en wél een basgitaar! De Hex Dispensers formule lijkt dan ook niet aan slijtage onderhevig.