Two Door Cinema Club maakt indie weer cool Two Door Cinema Club maakt indie weer cool

Modieuze indie-rockers maken opzwepende en oprechte indie

, Nargiza Mamadazimova (tekst) & Fokke Bouma (foto's)

Two Door Cinema Club maakt indie weer cool

Modieuze indie-rockers maken opzwepende en oprechte indie

Nargiza Mamadazimova (tekst) & Fokke Bouma (foto's) ,

Bij de Vera aangekomen word je meteen met een lange rij geconfronteerd. Er zijn onverwacht veel modieuze jonge mensen, die allemaal voor Two Door Cinema Club komen. Die band moet dus ook heel hip zijn! En dat is ook het geval. Met hun skinny jeans, nette overhemden en puntschoenen maakt Two Door Cinema Club indie weer cool.

Modieuze indie-rockers maken opzwepende en oprechte indie

Bij de Vera aangekomen word je meteen met een lange rij geconfronteerd. Er zijn onverwacht veel modieuze jonge mensen, die allemaal voor Two Door Cinema Club komen. Die band moet dus ook heel hip zijn! En dat is ook het geval: Two Door Cinema Club is niet zo opvallend als La Roux, maar wel retro georiënteerd. Met hun skinny jeans, nette overhemden en puntschoenen maken ze indie weer cool.

Two Door Cinema Club is een Noord-Ierse band die getekend heeft bij het label Kitsune, een Franse platenmaatschappij die zich bezig houdt met de symbiose van muziek en mode. Het label heeft vele gezichten en de lijst van gesigneerde bands is indrukwekkend lang (en hip!) met onder andere: Bloc Party, Yelle, Cut Copy, Digitalism en de binnenkort in Vera optredende The Drums.


De jongens van Two Door Cinema Club maken energieke en dansbare indierock. Hun optredens voldoen ook aan die omschrijving. De gitarist kan goed multitasken: zijn speelvaardigheden doen niet onder voor zijn indrukwekkende voetenwerk. Het zou wel eens door de River Dance-genen kunnen komen... Als je hem zo met zijn voeten ziet bewegen ga je zelf ook een beetje mee dansen. De bassist op zijn beurt, gaat zó uit zijn dak alsof hij geen iele jongen is, maar een keiharde rocker. Het verbindend element die de muziek van al deze getalenteerde muzikanten bij elkaar houdt is de mooie, heldere stem van de zanger. Daardoor wordt alles een vrolijk boel met hier en daar een vleugje melancholie.


Two Door Cinema Club weet de stemming goed neer te zetten. Het publiek is goed op dreef, met een moshpit voor de belangstellenden. Langs elkaar scheurende warme lichamen met harde bewijzen van te schaars aangebrachte deo zijn zeker van de partij. Die beschrijving geldt zowel voor keiharde fans als voor mooie meisjes met gebloemde rokjes. Al voelt het waarschijnlijk niet zo sexy als het klinkt.

Ongeacht of je de muziek van Two Door Cinema Club eerder hebt gehoord of niet, de kans is groot dat je, als je hun muziek beluistert, ze toch goed gaat vinden. Het is één van die bands die je toevallig ergens in een café hoort spelen en dan meteen meer van wil horen. Hoewel, het is onwaarschijnlijk dat je naar binnen kan komen aangezien er dan waarschijnlijk al een enorme meute geïnteresseerden voor de deur staat!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen