Selah Sue probeert het met band in Simplon Selah Sue probeert het met band in Simplon

En het werkt. Tenminste, bij de nieuwe nummers

, Sander Nieuwenhuijsen (tekst)

Selah Sue probeert het met band in Simplon

En het werkt. Tenminste, bij de nieuwe nummers

Sander Nieuwenhuijsen (tekst) ,

Tot op heden veroverde Selah Sue in haar eentje al vele harten met haar unieke stijl en geweldige stem. In de aanloop naar het uitkomen van haar eerste cd probeert ze echter iets nieuws uit: een nieuw geluid en met een volwaardige band

En het werkt. Tenminste, bij de nieuwe nummers

Tot op heden veroverde Selah Sue in haar eentje al vele harten met haar unieke stijl  en geweldige stem. In de aanloop naar het uitkomen van haar eerste cd probeert ze echter iets nieuws uit: een nieuw geluid en met een volwaardige band.

Wanneer de Vlaamse Selah Sue het podium in haar eentje betreedt heeft ze al de halve zaal voor zich gewonnen. Alle jongens zijn namelijk op slag verliefd. Na het eerste nummer heeft ze ook de rest van de zaal overtuigd. Dit is hoe we Selah Sue tot nu toe kennen, in haar eentje op gitaar en met een overweldigende stem.

Maar het concert van deze zondagavond in Simplon staat aangekondigd als ‘try out’. De rest van de avond wordt ze bijgestaan door vier mannelijke bandleden. Samen spelen ze een groot aantal nummers van de debuutplaat die waarschijnlijk in oktober uit zal komen. Deze nummers met band klinken totaal anders dan het reggae-achtig geluid wat we van Selah Sue gewend waren.

De nieuwe nummers zijn meer pop en rock gericht en hier en daar wordt er binnen het nummer zelfs gewisseld van genre. Bij veel nieuwe nummers is de band een aanvulling, met zeker in het begin van de set een aantal positieve uitschieters.

Naarmate de avond vordert speelt de band helaas wat over the top. Natuurlijk komt ze met gemak met haar krachtige stem over de band heen, maar solo maakt ze toch meer indruk met haar zang. Dit wordt extra duidelijk bij de oudere nummers, die het publiek al kent van eerdere optredens. Hier gaat de muzikale toevoeging van de band soms ten koste van de kracht van haar eigen nummers en kwaliteiten. Natuurlijk was het nog een try out, dus het advies: iets minder band, iets meer Selah Sue!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen