Roos Galjaard presenteert 3 juli haar eerste solo cd Roos Galjaard presenteert 3 juli haar eerste solo cd

Een soloproject, maar allerminst in haar eentje

, Tekst: Sander Nieuwenhuijsen

Roos Galjaard presenteert 3 juli haar eerste solo cd

Een soloproject, maar allerminst in haar eentje

Tekst: Sander Nieuwenhuijsen ,

Na twee cd's met haar band Gather Roses is nu de eerste soloplaat 'I am Water' van Roos Galjaard klaar. Solo wil in dit geval niet zeggen helemaal alleen, ze wordt 3 juli tijdens de cd presentatie bijgestaan door verschillende (folk) muzikanten

Een soloproject, maar allerminst in haar eentje

Na twee cd's met haar band Gather Roses is nu de eerste soloplaat 'I am Water' van Roos Galjaard klaar. Solo wil in dit geval niet zeggen helemaal alleen, ze wordt 3 juli tijdens de cd presentatie bijgestaan door verschillende (folk) muzikanten.

Roos Galjaard begon in Gouda als straatmuzikant en kwam uiteindelijk via Afrika in Groningen terecht. Hier bracht ze met haar band Gather Roses eerder in 1998 en 2001 al twee cd’s uit. De afgelopen jaren werkte ze aan haar eerste soloplaat ‘I am Water’. Een deel van de nummers nam ze al tussen 2002 en 2005 al op met  multi-instrumentalist Phil Mills in Leeuwarden. Bij de rest van de nummers die ze vorig jaar opnam werkte ze samen met de folk muzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos en Fons Sluijter op cello.

Het eindresultaat, tien sfeervolle luisterliedjes, zal ze zaterdagmiddag 3 juli aan het publiek presenteren. Ze wordt daarin live bijgestaan door Tobias Nagel (gitaar), Linde Nijland (zang), Bert Ridderbos (gitaar, bas en cittern) en Fons Sluijter (cello).

Wat: CD presentatie 'I am Water'
Wanneer: zaterdag 3 juli om 16:00 uur.
Lokatie: Hundread Sound Accompany, Pop Dijkemaweg 31b, Groningen
Entree: 5 euro, inclusief 5 euro korting op de CD (10 ipv 15 euro)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen