Local Natives trommelt en zingt Vera naar een hoogtepunt Local Natives trommelt en zingt Vera naar een hoogtepunt

Rustig en loepzuiver voorprogramma door I Am Oak

, Wymer Praamstra (tekst) & Fokke Bouma (foto's)

Local Natives trommelt en zingt Vera naar een hoogtepunt

Rustig en loepzuiver voorprogramma door I Am Oak

Wymer Praamstra (tekst) & Fokke Bouma (foto's) ,

Weer heeft Vera het voor elkaar gekregen om een sterk opkomende internationale naam te boeken. Een lekker gevulde zaal kan dan niet uitblijven en Local Natives maken de belofte met een energieke en stevige show meer dan waar. I Am Oak is een soort Nederlandse light versie van Local Natives en daarmee het perfecte voorprogramma.

Rustig en loepzuiver voorprogramma door I Am Oak

Weer heeft Vera het voor elkaar gekregen om een sterk opkomende internationale naam te boeken. Een lekker gevulde zaal kan dan niet uitblijven en Local Natives maken de belofte met een energieke en stevige show meer dan waar.  I Am Oak is een soort Nederlandse light versie van Local Natives en daarmee het perfecte voorprogramma.

I Am Oak uit Utrecht is een opkomende grote naam in Nederland, want als je in De Wereld Draait Door hebt gespeeld mag je jezelf daartoe rekenen. De man achter I Am Oak is Thijs Kuijken, een verlegen overkomende jonge man met sluik lang haar en een prachtige breekbare stem. De liedjes van het viertal gaan voornamelijk over de natuur en zijn stuk voor stuk heerlijk harmonieus en perfect meerstemmig. Met name de toevoeging van een banjo zorgt ervoor dat de nummers spannend blijven tot op het eind.   

In tegenstelling tot de gebruikelijke rust in de meeste nummers schreeuwen de vier om het hardst het mantra-achtige refrein in het laatste nummer. Dé climax van een verder erg sterk optreden. I Am Oak heeft met prachtalbum On Claws de sleutel naar internationale bekendheid in handen, nu hopen dat ze de juiste deur vinden.  

Het uit Los Angeles afkomstige Local Natives heeft paralellen met I Am Oak: een folky ondertoon, perfecte drie- en vierstemmige samenzang en een juweel van een debuutalbum. Maar Local Natives heeft net als veel andere een paar jaar geleden opgekomen bands uit Amerika een flinke scheut afrobeat en post-punk erbij in de mix.  

Nummers als Sun Hands en Wide Eyes klinken als een combinatie van de harmonie van Fleet Foxes, de percussie van pak ‘em beet Vampire Weekend en het melancholieke orkestrale van Mumford & Sons. De hipsters van Local Natives hebben door hoe je traditionele elementen en het beste van die drie genoemde bands combineert tot een coherente sound. Bovendien hebben ze twee goede leadzangers in huis wiens stemmen perfect op elkaar aansluiten. 

Local Natives maakt van hun concerten een intense en door het vele getrommel en hoekige gitaarlijntjes een energiek geheel die straks op Lowlands met gemak een hele tent op en neer kan laten springen. En ook dan hopelijk met I Am Oak als opwarmer.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen