Gideon in het zonnetje Gideon in het zonnetje

Gideon in het zonnetje

, Tiemen Hiemstra (tekst)

Gideon in het zonnetje

Gideon in het zonnetje

Tiemen Hiemstra (tekst) ,

Wat ooit begon als een verjaardag feestje op het Gideon terrein is nu uitgegroeid tot het grootste muziekfestival van Noord-Nederland. Dit jaar beleeft het zijn 3e (officiële) editie. 3voor12/Groningen is erbij en sprak met de organisator Chris Garrit.

Gideon in het zonnetje

Wat ooit begon als een verjaardag feestje op het Gideon terrein is nu uitgegroeid tot het grootste muziekfestival van Noord-Nederland. Dit jaar beleeft het zijn derde (officiële) editie. 3voor12/Groningen is erbij en sprak met de organisator Chris Garrit.

De wolken zijn gewist en de zon draait overuren. Dit alvast ter voorbereiding van de ‘hitte golf’ die vrijdag begint en maandag eindigt. ‘Maar wacht even’, hoort u nu te denken, ‘was er niet iets 4 t/m 6 juni?’ Jazeker, Gideon Festival beleeft op precies deze heugelijke dagen in de weersvoorspelling zijn 3e editie. Een hele verbetering vergeleken met vorig jaar. Waar toen de tenten als paraplus dienden, zullen ze er nu vooral als zonnewering staan.

Naast het weer is ook de datum veranderd. Het festival is van eind augustus naar begin juni verplaatst. Chris Garrit, stichter van het festival en nog steeds de grote man achter Gideon, zegt dit te hebben gedaan omdat mensen nu nog niet misselijk zijn van alle festivals en de overlap met Noorderzon niet zo handig was. En natuurlijk is hij ook zelf graag vrij tijdens Noorderzon.

Aan de programmering is niet gek veel veranderd. Uiteraard zijn het niet dezelfde bandjes als vorig jaar, maar nog steeds is het merendeel Gronings en komt vrijwel alles uit de underground scene. Het ‘treetje hoger’ waar Chris over spreekt zit hem vooral in de hoofdacts die dit jaar van iets grotere naam zijn. ‘Vorig jaar durfden we New Cool Collective te vragen, dit jaar was dat Vive la Fete’. Wat blijft is een enorme diversiteit aan genres.  Van beschadigde meisjes met gitaren tot  ruige –misschien ook wel beschadigde- baardmannen.

Ondanks de muzikale diversiteit wordt Gideon Festival vaak in een hokje geduwd. Het festival wordt er van beticht een bakbrommerfestival te zijn. ‘Maar waarom betichten?’ vraagt Chris zich af. ‘Het heeft altijd een geweldige sfeer op geleverd. Bovendien is het festival niet alleen van die (gezellige) markt thuis, maar van alle.’ Omdat dat aan te tonen en omdat ze gewoon goed kan draaien, is ook Dj Korsakof uitgenodigd. ‘Hardcore op Gideon; als dat kan, kan alles’ is het idee.  En het zou mij niet verbazen als het nog kan ook.

Zin in zon, muziek en gezelligheid? Kom kijken en ontdek dat Gideon Festival met alles samengaat.

Wij van 3voor12/Groningen zijn natuurlijk ook van de partij. Met een heus VW-busje als uitvalsbasis doen wij rechtstreeks verslag vanaf het Gideon terrein. Dus: wordt vervolgd!

4, 5, 6 Juni | Gideon terrein te Groningen |€ 35,-

Line-up en kaartverkoop op www.gideonfestival.nl

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen