Billy Talent belooft zijn fans om ze aan hun haren mee te sleuren naar zijn concert Billy Talent belooft zijn fans om ze aan hun haren mee te sleuren naar zijn concert

Het publiek geeft 100 procent en Billy Talent de volle 110% tijdens optreden in De Oosterpoort

, Nargiza Mamadazimova (tekst) en Niels Meijer (foto's)

Billy Talent belooft zijn fans om ze aan hun haren mee te sleuren naar zijn concert

Het publiek geeft 100 procent en Billy Talent de volle 110% tijdens optreden in De Oosterpoort

Nargiza Mamadazimova (tekst) en Niels Meijer (foto's) ,

Het is de eerste keer dat Billy Talent in Groningen speelt. Deze Canadese alternative punkrock band is internationaal bekend en bij het aankomst in De Oosterpoort zie je al veel jongeren wachten. Alhoewel het niet is uitverkocht, is er onder het publiek meer dan genoeg enthousiasme om de hele Oosterpoort mee te vullen

Het publiek geeft 100 procent en Billy Talent de volle 110% tijdens optreden in De Oosterpoort

Het is de eerste keer dat Billy Talent in Groningen speelt. Deze Canadese alternative punkrock band is internationaal geroemd en bij aankomst in De Oosterpoort zie je al veel jongeren wachten. Alhoewel het niet is uitverkocht, is er onder het publiek meer dan genoeg enthousiasme om de hele Oosterpoort mee te vullen.

De Ravens openen met hun punkrock de avond. De muzikanten van deze Groninger band doen hun best, althans de zanger en de drummer. De bassist en de gitarist komen wat minder enthousiast over. Zelfde geldt min of meer voor het publiek. Die bestaat voornamelijk uit tieners in alle soorten, kleuren en maten met hier en daar een paar vertegenwoordigers van de oudere generaties. Er zijn wél al wat mensen alvast aan het oefenen voor de moshpit. Hoewel Ravens het niet zo slecht doen, vallen ze in het niet bij de Billy Talent... Zoals het later blijkt.

De jongens van Billy Talent komen onder het gejuich van fans het podium op en beginnen meteen met rocken. De muziek is opzwepend, de energie is aanstekelijk en de vocals zijn te gek. De band houdt zich niet in en geeft zich volledig en het publiek geniet ervan. Tussen de nummers door last Benjamin Kowalewicz (de zanger) af en toe een klein pauze in. Dan maakt hij even een praatje met het publiek over bier, voetbal en hockey. Hij zegent zelfs het publiek door een kruisteken in de lucht te maken en ze met water te besprenkelen.

Daarnaast laat Kowalewicz iedereen beloven dat ze volgende keer ook komen opdagen. Anders komt Billy Talent zelf bij je thuis om “the shit” uit je te slaan en je aan je haar trekkend naar zijn concert te slepen. Het enige probleem is dat de meeste fans dat helemaal geen probleem vinden. Dus als de volgende keer het publiek bij Billy Talent wegblijft, weten we hoe dat komt.

Er zijn heel wat muziekliefhebbers die niet zo'n hoge pet van Billy Talent op hebben. Ze vinden dat Billy Talent een eendagsvlieg is en dat hun geluid alleen voor tieners en emo's bestemd is. Het zijn allemaal vooroordelen en misverstanden. De band bestaat al sinds 1993 (toen heetten ze nog Pezz, red.) en sinds 2001 spelen ze onder de naam Billy Talent. Als je je in hun muziek verdiept zie je dat de band veel meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Daarom is het sterk aan te raden om Billy Talent live minstens één keer live te zien, om jezelf helemaal te overtuigen.

Ongeacht wat de rest van de wereld denkt, het publiek kan het toch niet schelen. Mensen gaan uit hun dak bij de nummers zoals Devil On My Shoulder, Red Flag en Fallen Leaves.  Er is constant een moshpit en er wordt ook een paar keer gecrowdsurft. Het aanwezige publiek geniet aanzienlijk. Zoals bij elk goed optreden is het veel te snel afgelopen. Sommige geluksvogels gaan naar huis met souvenirs: setlists, plectrums, drumstokjes zelfs handdoeken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen