De allerhande route De allerhande route

Noorderslag en Eurosonic tips van de redactie, deel II

, Hedwig Hibma

De allerhande route

Noorderslag en Eurosonic tips van de redactie, deel II

Hedwig Hibma ,

Van een hoop geknutsel tot zintuigverpletterende klanken... Voor een allegaar aan tips om je weg in het overweldigende aanbod van Eurosonic en Noorderslag te vinden, lees je deze tips

Noorderslag en Eurosonic tips van de redactie, deel II

 

Knutseltip: Orka
Vanaf de Faerøer eilanden reist dit gezelschap naar Groningen met een arsenaal aan knutselinstrumenten. Denk aan olievaten voor de percussie, een cementmachine, een lege-flessen-fluit en een slijptol. Hiermee produceren ze muziek die op het grensvlak ligt van triphop en industrial. Hoe het opnameproces van Orka werkt, is te zien als je op YouTube de zoektermen 'Orka about' invoert. Dat ze in de grote zaal van het Grand Theatre staan is nog een extra bonus.
 
Mee op reis tip: Thus:Owls
Romantische zielen worden naar het Paleis gelokt door zangeres Erika Alexandersson van Thus:Owls. In de band speelt ook haar man Simon Angell, die we kennen als gitarist van Patrick Watson. Een romantische sfeer en invloeden uit de jazz kenmerken de experimentele muziek van het Zweedse vijftal.
 
Verpletter je zintuigen tip: Meneo
Ontspoorde gamesamples, knetterende electro, stuiterende beats en VJ-kunsten zorgen ervoor dat je het Spaanse duo Meneo niet snel zult vergeten. Fans van Aux Raus kunnen hier letterlijk mee uit de voeten. Donderdag in de bovenzaal van Simplon.
 
Niet te missen voor fans van Placebo: ex-drummer Steve Hewitt is donderdag in Huize Maas voor het eerst te zien met zijn nieuwe rockband Love Amongst Ruin. Op hun MySpace is nog slechts een liedje beschikbaar, dus verser van de pers kunnen we het niet krijgen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen