Le Peuple de l'Herbe geeft het goede voorbeeld

Fotoverslag in Simplon

André Eggens ,

Fotoverslag in Simplon

Fotoverslag in Simplon

Le Peuple de l'Herbe is een Franse band die tien jaar geleden zijn eerste plaat uitbracht. De muziek is een mix van reggae, jungle, hiphop, breakbeat, house en drum'n'bass en de bandleden staan er om bekend dat ze er live altijd flink tegenaan gaan. De band bestaat uit een dj, drummer, bassist/toetsenist, twee rappers en een trompetist/toetsenist/rapper.
In 2009 kwam hun vijfde album, Tilt, uit en om deze plaat te promoten hebben ze er een tour aan vastgeplakt, waarbij Simplon ook werd aangedaan. Gelukkig maken ze deze avond hun reputatie waar en presenteren ze de goed gevulde Simplonzaal een energieke en spetterende show. Vooral de rappers springen het hele podium over en één van hen duikt op zeker moment zelfs het publiek in. De aanwezigen weten het allemaal goed te waarderen en dansen er stevig op los.
De rapper JC 001 blijkt naast snelrapper (hij staat genoteerd als snelste rapper ooit in het Guinness Book of Records) ook nog een getalenteerd beatboxer, getuige een met veel gejuich ontvangen demonstratie.
Een zeer geslaagd concert van een band waarvan het overduidelijk is dat ze er zelf ook lol in hebben en dat goed weten over te brengen.