Noorderzon 2010: Ham Radio Sessies Noorderzon 2010: Ham Radio Sessies

Tips en info over Noorderzon

, Tekst: Wymer Praamstra

Noorderzon 2010: Ham Radio Sessies

Tips en info over Noorderzon

Tekst: Wymer Praamstra ,

Bandjes kijken in een zeecontainer? Op Noorderzon is het mogelijk dankzij Ham Radio. Per dag zijn er drie bands, die elk twee keer twintig minuten spelen. Voor €3,- waan je je bij een privé-concert.

Tips en info over Noorderzon

Bandjes kijken in een zeecontainer? Op Noorderzon is het mogelijk dankzij Ham Radio. Per dag zijn er drie bands, die elk twee keer twintig minuten spelen. Voor €3,- waan je je bij een privé-concert.

Ham Radio Communications is een Groningse organisaties die zich voornamelijk bezighoudt met het organiseren van kleinschalige concerten. In huiskamers, leegstaande oude gebouwen en dergelijke locaties worden concerten van talentvolle bands uit binnen- en buitenland geprogrammeerd. Op Noorderzon verzorgen ze van dinsdag tot en met zaterdag korte en intieme concerten in een tot huiskamer omgetoverde zeecontainer.

Dinsdag 24 augustus
Dit onderdeel van Noorderzon wordt geopend door de Groningse Sexton Creeps. ‘Theatrale powerhouse noisefolk’ klinkt als een vaag genre, maar het is opmerkelijk toegankelijk. De muziek is sfeervol en verrassend eigenzinnig. Goslink uit Utrecht heeft getekend bij Excelsior en maakt een soort van kleinkunst banjopop met titels als Wil Je Me Voeren Aan De Krokodillen (In Costa Rica). Marble Sounds tenslotte komt uit België en hun debuutalbum heet Nice is Good. En de muziek is, tsja, nice en good. Lichte elektronische pop waarin duidelijk te horen is dat ze een bandlid delen met Isbells.

Woensdag 25 augustus
Spilt Milk is een Amsterdamse band die lekkere lo-fi garagepop maakt. Met de muzikaliteit zit het wel goed, gezien de andere bands waar de leden in spelen: Hospital Bombers, Awkward I en Appie Kim. Daarna is het de beurt aan Awkward I, die weer eens terugkeert naar Groningen. Het debuut van singer-songwriter Djurre de Haan werd erg goed ontvangen en wordt binnenkort ook in België en Denemarken uitgebracht. Lars Ludvig Löfgren uit Zweden sluit de woensdag af. Zijn sixties-popliedjes zijn heerlijk melodisch en relaxed, maar hebben toch veel urgentie.

Donderdag 26 augustus

Cpt. Badass stond bekend als Music for the Defect en maakt nog steeds liedjes in de lijn van Damien Jurado: singer-songwriter muziek met ballen én gevoel. Lasse Passage uit Noorwegen, nu woonachtig in Rotterdam, is een ouderwets goede singer-songwriter. Met akoestisch gitaar brengt hij zijn liedjes, geïnspireerd door zijn dik twee jaar durende wereldreis. Voor wie Megafaun eerder heeft gemist in de Spiegeltent volgt in de Ham Radio container een herkansing. De freakfolk komt misschien nog wel beter tot zijn recht in deze setting.

Vrijdag 27 augustus
I Am Oak mag inmiddels op flink wat naamsbekendheid rekenen. Hun prachtige debuutalbum On Claws leidde tot een optreden bij De Wereld Draait Door en veel optredens in het hele land. Op een intieme locatie als deze komt de folk pas echt goed tot zijn recht. Ichi, experimenteel op een manier waar Japanners patent op lijken te hebben, speelt samen met The Hand, een folkband uit Engeland. Dat kan niet anders dan een experimentele folkshow worden. De afsluiter Elliott Brood maakt zijn folkmuziek het liefst lekker hard en opzwepend. Dat wordt dansen in de container.

Zaterdag 28 augustus
Het Gloren uit Delft maakt muziek in de lijn van Spinvis. Intelligente, Nederlandstalige knip-en-plakliedjes. My Bubba & Mi is een Deense band en bestaat uit drie vrouwen die countrymuziek maken. Charmanter bestaat niet, aldus de Ham Radio beschrijving. De allerlaatste band in de container belooft spectaculair te worden. Het Engelse Meursault speelde dit jaar op Glastonbury en leverde daar een erg goed optreden af. Denk aan een experimentelere en energiekere Editors met een vleugje Arcade Fire en je weet dat je hier bij wilt zijn.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen