Dagfestival Robles Rock a.s. zaterdag in Grootegast Dagfestival Robles Rock a.s. zaterdag in Grootegast

Frisse lucht, familievertier en hard rock

, Niels Meijer

Dagfestival Robles Rock a.s. zaterdag in Grootegast

Frisse lucht, familievertier en hard rock

Niels Meijer ,

De zomer is uitermate geschikt om eens buiten de stad te kijken naar leuke optredens. Ten eerste omdat de podia in de stad momenteel op vakantie zijn en ten tweede omdat de stadjers ook wel eens wat frisse lucht kunnen gebruiken. In Grootegast is aanstaande zaterdag bijvoorbeeld het dagfestival Robles Rock.

Frisse lucht, familievertier en hard rock

De zomer is uitermate geschikt om eens buiten de stad te kijken naar leuke optredens. Ten eerste omdat de podia in de stad momenteel een zomerstop houden en ten tweede omdat de Stadjers ook wel eens wat frisse lucht kunnen gebruiken. In Grootegast is aanstaande zaterdag bijvoorbeeld het dagfestival Robles Rock.

Wie denkt dat men 'in de provincie' niet in staat is een lekkere line-up op poten te zetten heeft het goed mis. Maar liefst drie podia hebben een programma dat een brede doelgroep moet aanspreken. Op het hoofdpodium staan bijvoorbeeld Tommy Ebben en Krause, twee artiesten met wortels in Groningen die het ook elders in Nederland goed doen.

Krause doet het al een tijdje goed in de hitlijsten met haar opzwepende electropop. Tommy Ebben maakt stevige rock met een bluesy randje en heeft een contract bij label Excelsior op zak. De belangrijkste headliner van Robles Rock is Rigby, een stel goeie jonge muzikanten die lekker in het gehoor liggende poprock maken.

Robles Rock heeft daarnaast oog voor muzikanten uit de regio. Allereerst is daar Radius, dat via Sellaband al eens een cd heeft kunnen maken. Radius maakt degelijke Engelstalige rock met een flinke dosis melancholiek erin. Verder staat lokale volksheld Sytze Scheringa op het programma. Sytze zingt in het Gronings en staat erom bekend dat hij het publiek bij zijn optredens steevast aan het zingen en dansen krijgt. Daarnaast is Westkaant Stad te zien, een recentelijk samengestelde band die in de streektaal, het Westerkwartiers, het leven bezingt.

Voor wie zaterdag uit Groningen naar Grootegast wil komen; er worden door Qbuzz extra bussen ingezet, na het festival rijdt er ook een bus terug.

Meer informatie over bands, locatie en tijden vindt u op http://www.roblesrock.nl

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen